Organisatie

Bij Resto VanHarte werken bevlogen vrijwilligers en betaalde medewerkers op VanHarte Centraal (ons hoofdkantoor in Amsterdam) en in onze Resto's verspreid door Nederland. Onze stichting heeft een bestuurder en een raad van toezicht.

Wij zijn Resto VanHarte

Een op de tien Nederlanders voelt zich ernstig eenzaam. Door tal van oorzaken missen zij aansluiting met de samenleving. Wij geloven dat iedereen erbij hoort in de samenleving en dat sociaal isolement en eenzaamheid door het verliezen van aansluiting voorkomen èn bestreden moet worden. Wij streven naar een Nederland waarin niemand eenzaam is.

Bestuur

Onze algemeen directeur en bestuurder Polle Janssens is verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen. Hij bestuurt de stichting en neemt beslissingen op strategisch niveau.

"Met Resto VanHarte bieden we mensen met gevoelens van eenzaamheid een plek waar zij nieuwe mensen leren kennen en echt contact maken. Als ik nieuwe vriendschappen zie ontstaan in onze Resto's. Dan weet ik waar ik het voor doe."

Polle Janssens, bestuurder

Raad van toezicht

De raad van toezicht houdt toezicht op het functioneren van de bestuurder, het beleid en de algemene gang van zaken bij Resto VanHarte. In onze statuten is vastgelegd hoe Resto VanHarte functievermenging en onafhankelijkheidsconflicten van bestuurder en toezichthouders voorkomt.

Leden van de raad van toezicht

Jaarverslagen

Wil jij weten hoe wij in 2022 ons werk deden? Download hieronder ons jaarverslag.

Keurmerken

Resto VanHarte is een Erkend Goed Doel, een kwaliteitsstempel van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Resto VanHarte is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Hierdoor kunt je jouw gift aan Resto VanHarte onder voorwaarden aftrekken van uw belastbaar inkomen. Klik hier voor meer informatie.

Resto VanHarte werkt landelijk samen met onder meer het ministerie van VWS in de coalitie Een tegen Eenzaamheid en lokaal met tal van sociaal-maatschappelijke organisaties. Ook zijn we actief lid van de NOV.

Veelgestelde vragen

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

Heeft Resto VanHarte een keurmerk?

Resto VanHarte heeft de ANBI-status en is een CBF-Erkend Goed Doel.

Waar kan ik het jaarverslag vinden?

De jaarverslagen van Resto VanHarte zijn terug te vinden op de pagina Organisatie.

Met welke partners werkt Resto VanHarte samen?

Resto VanHarte heeft een langdurige samenwerking met verschillende partners, waaronder de Postcodeloterij. Kijk voor meer informatie op de pagina Partners.

Alle vragen