Nieuws

Resto VanHarte benoemt Janet Helder tot voorzitter Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Stichting VanHarte heeft Janet Helder per 1 januari 2022 benoemd tot haar nieuwe voorzitter. Zij volgt Jetta Klijnsma op die deze rol sinds 2018 heeft vervuld. De Raad van Toezicht heeft in het najaar van 2021 gezocht naar een bestuurder die, op basis van de toekomstbestendige strategie van Resto VanHarte, kennis en ervaring in wil zetten om gestelde doelen te helpen realiseren. De Raad van Toezicht is verheugd dat Janet Helder dit de komende jaren wil doen. Het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Stichting VanHarte is een nevenfunctie.

Lees meer

Een liefdevolle kerst voor iedereen

“Albert Heijn wil dat iedereen de kans krijgt om een liefdevolle kerst te beleven. Met onze feestelijke kerstlunches en het grote live online kerstdiner brengen we mensen bij elkaar: fysiek en online. Ik nodig iedereen dus uit om zich hiervoor aan te melden. En er met elkaar een mooie kerst van te maken.”

Lees meer

Samen tegen voedselverspilling

Resto VanHarte en Stichting VoedselSurplus slaan de handen ineen om voedselverspilling tegen te gaan. Sinds september helpt Voedselsurplus ons om verspillingsvrij in te kopen en te koken onder andere door gebruik te maken van voedseloverschotten van supermarkten. Daarnaast organiseren we samen een ‘Zero Waste’ training voor onze medewerkers en vrijwilligers in elk Resto, met als afsluiting een verspillingsvrij-diner voor onze gasten. De eerste vijf trainingen vinden nog dit jaar plaats. In 2022 volgt de rest.

Lees meer

Rabobank Zuid en Oost Twente steunt Resto VanHarte met diner voor vrijwilligers Voedsel- en Kledingbank

De vrijwilligers van de Voedsel- en Kledingbank Enschede worden in het zonnetje gezet door Resto VanHarte, dankzij een donatie van Rabobank Zuid en Oost Twente. Donderdag 14 oktober werd voor bijna 50 vrijwilligers van de Voedselbank een barbecue georganiseerd. De vrijwilligers van de Kledingbank zullen op een later moment met een driegangendiner worden bedankt voor hun inzet.

Lees meer

Hoe kook je gezond? Resto VanHarte en Voedingscentrum organiseerden dineravond over gezonde voeding

Hoe kook je gezond? Resto VanHarte en Voedingscentrum organiseerden dineravond over gezonde voeding

Afgelopen dinsdag 19 oktober organiseerde Resto VanHarte samen met Voedingscentrum een speciale Resto-avond over gezonde voeding. Het diner werd samen met Voedingscentrum bereid. Ook was er een quiz over hoe je thuis gezond kan koken met verantwoorde ingrediënten.

Lees meer

Resto VanHarte Middelburg weer in Gasthuis

Na een onregelmatige coronaperiode en vakantiesluiting opent Resto VanHarte de deuren van haar resto’s in Middelburg weer. Op de locaties Gasthuis (vanaf 12 oktober) en Buitenrust (vanaf 26 oktober) is iedereen weer welkom voor elkaars gezelligheid en een heerlijk en betaalbaar driegangendiner. De locatie Palet is al sinds juli wekelijks op maandag te bezoeken. Nu de locaties Gasthuis en Buitenrust na een jaar sluiting wegens corona weer open gaan, is er voor iedereen in Middelburg weer een Resto VanHarte in de buurt.

Lees meer

Alzheimer Nederland en Resto VanHarte organiseren: Onvergetelijke Kookclubs

In oktober starten in Nederland de eerste vijf Onvergetelijke Kookclubs. Hier kunnen mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten. De Kookclubs worden maandelijks georganiseerd door Resto VanHarte en Alzheimer Nederland. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal. En een foutje maken mag.

Lees meer

Resto VanHarte Voedingscentrum

Resto VanHarte en Voedingscentrum nodigen buurtgenoten uit voor gezelligheid en gezonde maaltijd

Op dinsdag 19 oktober nodigen Resto VanHarte en het Voedingscentrum buurtgenoten uit om samen te genieten van een gezellig en gezond diner. De ontmoeting staat hierbij voorop. Medewerkers van het Voedingscentrum zijn medeverantwoordelijk voor het menu, koken mee en organiseren een activiteit over gezond eten. Locatie is buurtcentrum De Yp op Oeverwallaan 130 in Den Haag. Houd jij van gezelligheid, (gezond) eten en wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan!

Lees meer

Resto VanHarte Landsmeer

Resto VanHarte Landsmeer opent feestelijk haar deuren

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Landsmeer gaat woensdag van start. Om dat te vieren vindt woensdagavond een buurtbarbecue plaats, waarbij commissaris van de Koning en voormalig Lid van de Tweede Kamer Jetta Klijnsma samen met Polle Janssens, directeur van Stichting Resto VanHarte en loco burgemeester Mandy Elfferich het buurtrestaurant officieel openen.

Lees meer

Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens MAGGI-buurtdiner bij Resto VanHarte in Ede

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Daarom organiseert Resto VanHarte tijdens deze week samen met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle een speciaal buurtdiner in Ede. Buurtgenoten genieten hier van een betaalbaar driegangendiner inclusief een heerlijke MAGGI-soep. In Ede vindt het buurtdiner plaats op 6 oktober in woonzorgcentrum De Pleinen. Naast de gasten van Resto VanHarte en de leden van Go mingle is iedereen van harte welkom om gezellig aan te schuiven. Dus heb je behoefte aan gezelschap, gezellig uit eten te gaan of wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan!

Lees meer

Resto VanHarte duikt in de boeken: Chef pizzabakker Aziz geeft pizzaworkshop in bibliotheek Kanaleneiland

Tijdens de kinderboekenweek – van 6 t/m 17 oktober – deelt Restochef Aziz zijn kennis over smaken, geuren en kleuren met kinderen die willen leren pizza bakken. Puks Pizza en Puddingpaleis is de inspiratiebron voor een spannende workshop pizza bakken.

Lees meer

Buurtgenoten ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Resto VanHarte organiseert tijdens deze week activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. In alle Resto VanHarte locaties vinden dan ook speciale buurtdiners plaats, zeven hiervan zijn in samenwerking met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle. Om aandacht te vragen voor het onderwerp eenzaamheid riepen de drie organisaties Nederlanders op om verhalen te delen over hoe samen eten verbindt. De winnaar met het mooiste verhaal wordt op 8 oktober bekend gemaakt tijdens een uitzending in tv-programma Koffietijd.

Lees meer