Nieuws

Resto VanHarte Amsterdam Oost verhuist

Resto VanHarte Amsterdam Oost verhuist!

Resto VanHarte Amsterdam Oost verhuist na de zomerstop van De Flevopoort naar Buurthuis Archipel. Het buurthuis is slechts 400 meter van de oude locatie vandaan, midden in de gezellige Indische Buurt.

Lees meer

Weer open in Den Bosch met een bijzondere gast

Ongeveer een maand geleden zetten we de deuren van onze Resto’s weer wagenwijd open. De eerste openingsavonden waren heel bijzonder, ook in Den Bosch. Op 23 juni waren we in BBS Boschveld voor de derde keer weer open na de lock down. Bij de voorbereiding in de keuken kreeg het team hulp van niemand minder dan Nicolette van Dam. Nicolette heeft veel horecaervaring en dat was te zien! Ze hielp fantastisch mee in de keuken en in de bediening en er was ook ruim de tijd voor een praatje met onze gasten en vrijwilligers. Een zeer geslaagde avond dus.

Lees meer

BUURTbus voor verbinding en contact in de wijk

Resto VanHarte trekt deze zomer de wijken in met de BUURTbus om verbinding tussen buurtbewoners mogelijk te maken. De BUURTbus van Resto VanHarte is een opvallende rode bus met een mobiele keuken. Vanaf juni zijn we aanwezig in diverse wijken in Rotterdam, Dordrecht, Den Bosch en Tilburg. Heb jij behoefte aan leuke middag met buurtgenoten? Houd dan onze reserveringssite in de gaten voor data en locaties.

Lees meer

Jaarverslag 2020 Resto VanHarte

Jaarverslag 2020

Bekijk ons jaarverslag en lees hoe we dankzij onze medewerkers, vrijwilligers en partners ook in 2020 hebben gezorgd voor ontmoetingen en contact. Hierin komen de landelijke acties Ik kook VanHarte voor jou, de Week tegen Eenzaamheid en Het Grootste Online Kerstdiner van Nederland aan bod.

Lees meer

Opening Resto VanHarte

Onze buurtrestaurants gaan weer open

Resto VanHarte gaat weer open vanaf 5 juni. Na een periode van eenzaamheid zijn we daar ontzettend blij mee! We kijken ernaar uit om onze gasten weer te voorzien van een lekkere maaltijd en gezelligheid. Iedereen is van harte welkom!

Lees meer

Samen tegen eenzaamheid: statiegeldestafette van Jumbo voor Resto VanHarte

Resto VanHarte Utrecht en Jumbo regio Utrecht slaan de handen ineen om eenzaamheid te bestrijden. Iedere maand in 2021 ontvangt Resto VanHarte de opbrengst van de statiegeldzuil van steeds weer een andere Jumbo supermarkt, een echte statiegeldestafette! Alle inwoners van Utrecht die deze maanden hun lege flessen inleveren bij de deelnemende supermarkten helpen zo mee om eenzaamheid te bestrijden.

Lees meer

Start nieuwe series KinderResto in Lelystad

Deze maand startten twee nieuwe series KinderResto in Lelystad. Op woensdag 10 maart startte de eerste serie: zeventien kinderen uit groep 6,7 en 8 van basisschool De Albatros namen deel aan de eerste van drie kooklessen. Hier leerden ze onder begeleiding van de Kindercoach Lobke van Resto VanHarte, met elkaar een gezonde maaltijd te bereiden. Op maandag 15 maart startte de tweede serie KinderResto op OBS De Triangel. Hier doen vijftien kinderen aan mee. Tijdens de kooklessen komen diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen op een speelse en luchtige manier aan bod. Ook werken de kinderen tijdens het koken aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden.

Lees meer

Resto VanHarte en Alzheimer Nederland werken samen in Kookclub Misverstand

Mensen met dementie, en de mensen die voor hen zorgen, voelen zich vaak eenzaam. Speciaal voor deze groep werken Resto VanHarte en Alzheimer Nederland daarom samen in Kookclub Misverstand. Hierbij nodigen we mensen met (beginnende) dementie en hun begeleiders uit bij Resto VanHarte om zelf te koken, te eten en samen activiteiten te ondernemen. Zo verkleinen we de kans op sociaal isolement en eenzaamheid bij zowel patiënten als mantelzorgers. Kookclub Misverstand is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij.

Lees meer

Samenwerking partners zorgt ondanks coronamaatregelen voor verbinding in decembermaand

December 2020 was een heel bijzondere maand voor Resto VanHarte. Door de verscherpte coronamaatregelen konden we helaas geen mensen bij elkaar brengen in onze buurtrestaurants. Mede dankzij Hans Klomp, de RAI, Van der Kroft events, Hotel Merlet, Budgetcam en Blackhawk Network hebben we ondanks de beperkingen toch nog mensen met elkaar in verbinding kunnen brengen om zo eenzaamheid in de decembermaand tegen te gaan. We willen hen dan ook graag van harte bedanken voor hun steun!

Lees meer

Duizenden mensen samengebracht door het grootste (online) kerstdiner van Nederland

Op 23 december vond het grootste (online) kerstdiner van Nederland plaats, een samenwerking van Resto VanHarte en de KRO-NCRV. Op 24 locaties in heel Nederland deelden medewerkers en vrijwilligers van Resto VanHarte bijna 4.000 driegangenkerstdiners uit.

Lees meer

Resto VanHarte bezorgt soep in de buurt in Ede

In Ede bezorgen we sinds afgelopen week elke maandag, woensdag en vrijdag verse soep in de buurt. Elke dag is het een ander recept. Buurtbewoners kunnen hun lievelingssoep doorgeven. Vervolgens bezorgen we de soep gratis bij hen én andere mensen uit de buurt op de stoep. Eind december kan er gestemd worden op de beste soep. De winnaar krijgt een soeppan met soepgroente.

Lees meer

Resto VanHarte en IKC de Geluksvogel starten met KinderResto in Maastricht

​Resto VanHarte en basisschool IKC de Geluksvogel startten deze week met het aanbieden van een serie KinderResto middagen in Maastricht. De middagen zijn mede mogelijk gemaakt door het Elisabeth Strouven Fonds en de Gemeente Maastricht. Tijdens het KinderResto leren kinderen in een reeks van acht kookworkshops op school over gezond eten en een gezonde leefstijl. De eerste bijeenkomst vond afgelopen woensdag plaats. De laatste (feestelijke) bijeenkomst is op woensdag 16 december. Deelname is voor de kinderen en ouders volledig gratis.

Lees meer