Nieuws

Resto VanHarte Middelburg weer in Gasthuis

Na een onregelmatige coronaperiode en vakantiesluiting opent Resto VanHarte de deuren van haar resto’s in Middelburg weer. Op de locaties Gasthuis (vanaf 12 oktober) en Buitenrust (vanaf 26 oktober) is iedereen weer welkom voor elkaars gezelligheid en een heerlijk en betaalbaar driegangendiner. De locatie Palet is al sinds juli wekelijks op maandag te bezoeken. Nu de locaties Gasthuis en Buitenrust na een jaar sluiting wegens corona weer open gaan, is er voor iedereen in Middelburg weer een Resto VanHarte in de buurt.

Lees meer

Alzheimer Nederland en Resto VanHarte organiseren: Onvergetelijke Kookclubs

In oktober starten in Nederland de eerste vijf Onvergetelijke Kookclubs. Hier kunnen mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten. De Kookclubs worden maandelijks georganiseerd door Resto VanHarte en Alzheimer Nederland. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal. En een foutje maken mag.

Lees meer

Resto VanHarte Voedingscentrum

Resto VanHarte en Voedingscentrum nodigen buurtgenoten uit voor gezelligheid en gezonde maaltijd

Op dinsdag 19 oktober nodigen Resto VanHarte en het Voedingscentrum buurtgenoten uit om samen te genieten van een gezellig en gezond diner. De ontmoeting staat hierbij voorop. Medewerkers van het Voedingscentrum zijn medeverantwoordelijk voor het menu, koken mee en organiseren een activiteit over gezond eten. Locatie is buurtcentrum De Yp op Oeverwallaan 130 in Den Haag. Houd jij van gezelligheid, (gezond) eten en wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan!

Lees meer

Resto VanHarte Landsmeer

Resto VanHarte Landsmeer opent feestelijk haar deuren

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Landsmeer gaat woensdag van start. Om dat te vieren vindt woensdagavond een buurtbarbecue plaats, waarbij commissaris van de Koning en voormalig Lid van de Tweede Kamer Jetta Klijnsma samen met Polle Janssens, directeur van Stichting Resto VanHarte en loco burgemeester Mandy Elfferich het buurtrestaurant officieel openen.

Lees meer

Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens MAGGI-buurtdiner bij Resto VanHarte in Ede

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Daarom organiseert Resto VanHarte tijdens deze week samen met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle een speciaal buurtdiner in Ede. Buurtgenoten genieten hier van een betaalbaar driegangendiner inclusief een heerlijke MAGGI-soep. In Ede vindt het buurtdiner plaats op 6 oktober in woonzorgcentrum De Pleinen. Naast de gasten van Resto VanHarte en de leden van Go mingle is iedereen van harte welkom om gezellig aan te schuiven. Dus heb je behoefte aan gezelschap, gezellig uit eten te gaan of wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan!

Lees meer

Resto VanHarte duikt in de boeken: Chef pizzabakker Aziz geeft pizzaworkshop in bibliotheek Kanaleneiland

Tijdens de kinderboekenweek – van 6 t/m 17 oktober – deelt Restochef Aziz zijn kennis over smaken, geuren en kleuren met kinderen die willen leren pizza bakken. Puks Pizza en Puddingpaleis is de inspiratiebron voor een spannende workshop pizza bakken.

Lees meer

Buurtgenoten ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Resto VanHarte organiseert tijdens deze week activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. In alle Resto VanHarte locaties vinden dan ook speciale buurtdiners plaats, zeven hiervan zijn in samenwerking met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle. Om aandacht te vragen voor het onderwerp eenzaamheid riepen de drie organisaties Nederlanders op om verhalen te delen over hoe samen eten verbindt. De winnaar met het mooiste verhaal wordt op 8 oktober bekend gemaakt tijdens een uitzending in tv-programma Koffietijd.

Lees meer

Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens MAGGI-buurtdiner bij Resto VanHarte in Utrecht

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Zo ook bij sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte in Utrecht. Op vrijdag 1 en dinsdag 5 oktober vinden hier speciale buurtdiners plaats voor meer verbinding in de stad: op 1 oktober in bij Indekerngezond in Leidsche Rijn en op dinsdag 5 oktober bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Dus heb je behoefte aan gezelschap, zin om gezellig en betaalbaar uit eten te gaan of wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan!

Lees meer

Resto De Rekere Alkmaar

Resto VanHarte De Rekere weer open in Alkmaar

Resto VanHarte gaat per 22 september weer open in wijkcentrum De Rekere. Nadat de Resto-avond er langere tijd niet door kon gaan wegens het coronavirus, staan de deuren nu weer wagenwijd open. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven. Buurtgenoten kunnen nu weer samen genieten van een lekkere maaltijd én goed gezelschap aan de gemeenschappelijke eettafel. Het Resto is om de week geopend op woensdag, op de even weken.

Lees meer

Jetta Klijnsma

Jetta Klijnsma vertrekt als voorzitter Raad van Toezicht Resto VanHarte

Jetta Klijnsma vertrekt per 1 januari 2022 na vier jaar als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting VanHarte. Met haar kennis van het sociale domein, haar bestuurlijke kwaliteit en haar uitgebreide netwerk leverde zij in een cruciale fase een belangrijke bijdrage om de organisatie een stevig en toekomstbestendig fundament te geven. Het zoeken naar een nieuwe voorzitter is inmiddels gestart.

Lees meer

Interview Polle Janssens, directeur Resto VanHarte

De Week tegen Eenzaamheid is belangrijk voor Resto VanHarte. Tijdens deze week is er veel aandacht voor de oorzaken en gevolgen van eenzaamheid. Als die aandacht helpt ons om nieuwe partners aan ons te binden en extra kracht te ontwikkelen in de strijd tegen eenzaamheid. Zo kunnen wij nog meer van betekenis zijn voor onze gasten. Polle Janssens, directeur van Resto VanHarte, vertelt over het belang van de Week tegen Eenzaamheid

Lees meer

BUURTbus zorgt deze nazomer voor ontmoetingen in de wijk

Resto VanHarte trekt deze nazomer de wijken in met de BUURTbus om verbinding tussen buurtbewoners mogelijk te maken. Afgelopen zomer wisten inwoners van Rotterdam en Dordrecht de buurtbus al te vinden voor een hapje en gezelligheid. Wegens succes biedt Resto VanHarte buurtbewoners ook in september en oktober de mogelijkheid om gezellig te buurten bij de bus. Iedereen is welkom. Heb jij behoefte aan een leuke middag met buurtgenoten? Reserveer dan via de reserveringssite.

Lees meer