Grote gift overmaken

Wil je bijdragen tegen eenzaamheid met een grote gift? Daar zijn we ontzettend blij mee.

Met jouw gift help je ons eenzaamheid en sociaal isolement te bestrijden. Door onze ANBI-status als goed doel is schenken via een overeenkomst volledig aftrekbaar van de belasting.

Wil je zelf een gift zelf overmaken? Dat kan op het bankrekeningnummer van Stichting VanHarte via NL14 INGB 0000 0015 14. Wil je een bevestiging van jouw gift? Laat dan je contactgegevens achter in de omschrijving.

Bereken jouw voordeel

Met de rekenmodule bereken je eenvoudig het belastingvoordeel van jouw gift. Je kunt er ook voor kiezen dit voordeel aan jouw gift toe te voegen. De rekenmodule berekent beide opties. Klik op de onderstaande knop om het belastingvoordeel van jouw gift te berekenen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediƫnten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Alle vragen