Serviceclubs

Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar! In onze Resto's ontmoeten buurtgenoten met gevoelens van eenzaamheid elkaar aan de gemeenschappelijke eettafel: ze leren elkaar kennen en breiden hun sociale netwerk uit. Zo bestrijden we eenzaamheid en sociaal isolement en zorgen we voor meer verbinding in de buurt.

Ben jij lid van een serviceclub en is het ook jullie maatschappelijke missie om eenzaamheid te bestrijden? Lees dan hier hoe jullie daarbij kunnen helpen.

Resto VanHarte verzorgt gezellige, lekkere en betaalbare driegangendiners op centrale plekken in de buurt waar buurtgenoten elkaar op een laagdrempelige manier kunnen leren kennen. Wil je als serviceclub je maatschappelijke betrokkenheid inzetten om mensen met gevoelens van eenzaamheid uit jouw regio te helpen? Dan kan dat bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Onze medewerkers en vrijwilligers komen graag langs om een presentatie te geven over ons werk tijdens een vergadering of bijeenkomst.
  • Organiseer een sporttoernooi, diner/borrel of benefietevenement waarbij de opbrengst ten goede komt aan het bestrijden van eenzaamheid.
  • Verkoop glΓΌhwein, chocolademelk of soep op de kerstmarkt, bak oliebollen of initieer een andere leuke actie om geld op te halen voor mensen met gevoelens van eenzaamheid.

Resto VanHarte mag al rekenen op de steun van serviceclubs als Lions en Rotary. Help jij samen met je serviceclub mee om te zorgen voor minder eenzaamheid in Nederland?

Neem vrijblijvend contact op met John van Duin via fw@restovanharte.nl of 020-303 303 4 om te bespreken op welke manieren jouw serviceclub Resto VanHarte kan helpen. We denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen. Lees meer

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten. Lees meer

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediΓ«nten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Alle vragen

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.