Opheffen stichting

Wordt jouw stichting opgeheven? Je kan ervoor kiezen om het vermogen van jouw stichting na te laten aan Resto VanHarte.

Dit kan, want Resto VanHarte is een officieel erkende ANBI Stichting. Wij kunnen giften en donaties van stichtingen die worden opgeheven goed gebruiken om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. Je leest hier onze statuten.

Je kunt het geld overmaken onder vermelding van Batig saldo i.v.m. opheffen (naam stichting) naar ons bankrekeningnummer NL14 INGB 0000 0015 14 NL21 Liever persoonlijk contact? Neem vrijblijvend contact op met John van Duin via fw@restovanharte.nl of 12 020-303 303 4 om te bespreken op welke manieren jouw stichting bij kan dragen aan het bestrijden van eenzaamheid.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediƫnten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Alle vragen