KinderResto

In het KinderResto leren kinderen in een serie lessen over gezond eten en een gezonde leefstijl.

Zelf een gezonde maaltijd bereiden

In het KinderResto staan gezond eten en een gezonde leefstijl centraal. Onder begeleiding van een echte chef-kok leren de kinderen zelf een gezonde maaltijd te bereiden. Daarnaast komen op een speelse en luchtige manier diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen aan bod. Tijdens het koken werken de kinderen ook aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden.

Opgroeien in armoede

Kinderen die opgroeien in armoede hebben om een veelvoud aan redenen een verhoogd risico op sociaal isolement. Om die tendens te doorbreken, organiseert Resto VanHarte al sinds haar oprichting in 2004 activiteiten met kinderen van alle leeftijden onder de noemer KinderResto. Dit doen we in samenwerking met scholen, wijkcentra en gemeenten.

In het KinderResto leren kinderen, samen met andere kinderen, in een aantal weken hoe je gezond en fit blijft door samen te koken, te chillen en lekker jezelf te zijn.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op via kinderresto@restovanharte.nl.

Veelgestelde vragen

Wat is een Kinderresto?

Resto VanHarte organiseert speciale Kinderresto's in samenwerking met scholen en instellingen. Tijdens de Kinderresto's leren kinderen over koken en gezonde voeding, maar ook met elkaar koken en natuurlijk samen eten.

Hoe kan ik mijn kind opgeven voor een Kinderresto?

De Kinderresto's worden samen met scholen en instellingen georganiseerd en zijn bedoeld voor de kinderen die aan deze partners zijn verbonden. Bij iedere Kinderresto ontvangen de ouders van kinderen automatisch een uitnodiging van de partner. Het is dan ook niet mogelijk om deel te nemen wanneer jouw kind niet is aangesloten bij de betreffende school of instelling.

Kan ik een Kinderresto organiseren?

Scholen en instellingen die interesse hebben in het organiseren van een Kinderresto, kunnen contact opnemen met info@restovanharte.nl

Hoe kan ik bijdragen aan een Kinderresto?

Wil je bijdragen aan de Kinderresto's? Alvast heel hartelijk dank! Neem dan contact op met hartvoor@restovanharte.nl

Alle vragen