Vrijwilligers Ede

Bent u op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Wilt u samen koken of misschien op een andere manier inzetten voor de ander? Dan is Resto VanHarte op zoek naar u. We hebben u hard nodig! Bij Resto VanHarte doet u het vrijwilligerswerk dat bij u past.

Waar vindt u ons?

Onze buurttafel is in Vilente De Pleinen vlakbij de Bellenstein. Wij starten elke donderdag om drie uur met de voorbereiding en het dekken van de tafels, om zes uur begint de maaltijd en na het schoonmaken zijn we meestal om halfnegen klaar.

Wie zoeken wij?

In Ede zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag gasten ontvangen en eventueel mee willen helpen in de keuken. U bent sociaal en vriendelijk tegenover de gasten en uw medevrijwilligers. Door uw open houding komen anderen snel naar u toe bij vragen. U bent behulpzaam en toont aandacht voor een ander.

Wat wij u geven

Resto VanHarte biedt u de mogelijkheid om uw kennis in te zetten voor vrijwilligerswerk waar u voldoening uit haalt. Zo helpt u mee aan een samenleving waarin mensen weer contact hebben met elkaar.

Als vrijwilliger bij Resto VanHarte leert u nieuwe mensen kennen, vaak in uw eigen buurt. U werkt samen met bevlogen collega’s voor een ambitieuze organisatie.

Over Resto VanHarte

Een Resto is een gezellig buurtrestaurant waar iedereen mag aanschuiven. Het is de plek waar eenzaamheid wordt ingeruild voor een luisterend oor. En dat onder het genot van een lekkere en gezonde maaltijd. Samen met onze vrijwilligers verwelkomen we gasten op meer dan 40 locaties. Dit zijn plekken in grote en middelgrote steden waar we met z’n allen eenzaamheid willen tegen gaan. Want 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam en wij willen die eenzaamheid bestrijden.

De drijvende krachten achter Resto VanHarte zijn een professioneel team van Restomanagers, Horecamanagers en vrijwilligers. Zij worden ondersteund door een klein team in Amsterdam. Dankzij hun inzet en de bijdrage van donateurs, de overheid en bedrijven zorgt Resto VanHarte jaarlijks voor meer dan 140.000 ontmoetingen! En waar we kunnen organiseren we ook nog andere activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan.

Komt u ons team versterken?

Enthousiast geworden? Neem dan snel contact op met onze Horecamanager, Peter Heslinga

Telefonisch 06 2884 8573 of per mail p.heslinga@restovanharte.nl.

Veelgestelde vragen

Wat doen de vrijwilligers bij Resto VanHarte?

Vrijwilligers ondersteunen onze Restomanagers en chefs in hun werkzaamheden, bijvoorbeeld als kok, gastheer/vrouw of keukenmedewerker. Ook werken vrijwilligers op het hoofdkantoor van Resto VanHarte, bijvoorbeeld ter ondersteuning in marketing en communicatie.

Hoe kan ik mij opgeven als vrijwilliger?

Wil je ook bijdragen als vrijwilliger? Kijk dan op de pagina Word vrijwilliger of stuur een e-mail naar sollicitatie@restovanharte.nl.

Kan ik zelf mijn tijd indelen als vrijwilliger?

Wij vragen onze Resto-vrijwilligers om een structurele bijdrage, zodat we iedere week onze gasten een gezellige avond kunnen bezorgen met een lekker driegangendiner. De Resto-avonden vinden plaats op een vaste avond in de week, verschillend per locatie. Wil je weten op welke avond de Resto-avond bij het Resto bij jou in de buurt plaats vindt? Kijk dan op de pagina Kom eten en zoek jouw Resto op. Uiteraard zijn er voor andere vormen van vrijwilligerswerk zoals jouw kennis en deskundigheid inzetten voor Resto VanHarte, online collecteren, een sponsorloop organiseren of een andere actie wel mogelijkheden om je tijd zelf in te delen.

Krijg ik een vergoeding als vrijwilliger?

Vrijwilligers werk is… vrijwillig. De vrijwilliger kan natuurlijk wel een vergoeding vragen voor onkosten die voor Resto VanHarte worden gemaakt.

Alle vragen