Vrijwilligers Ede

Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Wil je samen koken of misschien op een andere manier inzetten voor de ander? Dan is Resto VanHarte op zoek naar jou. We hebben je hard nodig! Bij Resto VanHarte doe je het vrijwilligerswerk dat bij je past.

Waar vind je ons?

Onze buurttafel is in Vilente De Pleinen vlakbij de Bellenstein. Wij starten elke donderdag om drie uur met de voorbereiding en het dekken van de tafels, om zes uur begint de maaltijd en na het schoonmaken zijn we meestal om halfnegen klaar.

Wie zoeken wij?

In Ede zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag gasten ontvangen en eventueel mee willen helpen in de keuken. Je bent sociaal en vriendelijk tegenover de gasten en medevrijwilligers. Door je open houding komen anderen snel naar je toe bij vragen. Je bent behulpzaam en toont aandacht voor een ander.

Wat wij geven

Resto VanHarte biedt de mogelijkheid om je kennis in te zetten voor vrijwilligerswerk waar je voldoening uit haalt. Zo help je mee aan een samenleving waarin mensen weer contact hebben met elkaar.

Als vrijwilliger bij Resto VanHarte leer je nieuwe mensen kennen, vaak uit eigen buurt. Je werkt samen met bevlogen collega’s voor een ambitieuze organisatie.

Over Resto VanHarte

Een Resto is een gezellig buurtrestaurant waar iedereen mag aanschuiven. Het is de plek waar eenzaamheid wordt ingeruild voor een luisterend oor. En dat onder het genot van een lekkere en gezonde maaltijd. Samen met onze vrijwilligers verwelkomen we gasten op 50 locaties. Dit zijn plekken in grote en middelgrote steden waar we met z’n allen eenzaamheid willen tegen gaan. Want de helft van de Nederlanders voelt zich eenzaam. En daar kunnen we wat aan doen.

De drijvende krachten achter Resto VanHarte is een professioneel team van Restomanagers, Horecamanagers en vrijwilligers. Zij worden ondersteund door een klein team op het centrale kantoor in Amsterdam. Dankzij hun inzet en de bijdrage van donateurs, de overheid en bedrijven zorgt Resto VanHarte jaarlijks voor meer dan 150.000 ontmoetingen! En waar we kunnen organiseren we ook nog andere activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan.

Kom jij ons team versterken?

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Oona van Vuren, sollicitatie@restovanharte.nl

Veelgestelde vragen

Wat doen de vrijwilligers bij Resto VanHarte?

Vrijwilligers maken Restoavonden of -lunches mogelijk, bijvoorbeeld als kok, medewerker gastvrijheid of keukenmedewerker. Ook werken vrijwilligers op het hoofdkantoor van Resto VanHarte, bijvoorbeeld ter ondersteuning van marketing en communicatie.

Hoe kan ik mij opgeven als vrijwilliger?

Wil je ook bijdragen als vrijwilliger? Kijk dan op de pagina Word vrijwilliger of stuur een e-mail naar sollicitatie@restovanharte.nl.

Kan ik zelf mijn tijd indelen als vrijwilliger?

Als vrijwilligers bij een Resto help je mee om iedere week onze gasten een gezellige middag of avond te bezorgen met een lekker driegangendiner of -lunch. De Resto-avonden vinden plaats op een vaste dag in de week, verschillend per locatie. Bij voorkeur kom je iedere week, maar dat is uiteraard bespreekbaar. Wil je weten wanneer bij jou in de buurt ontmoetingen aan de eettafel plaatsvinden? Kijk dan op de pagina Locaties en zoek jouw Resto op. Uiteraard zijn er voor andere vormen van vrijwilligerswerk zoals jouw kennis en deskundigheid inzetten voor Resto VanHarte, online collecteren, een sponsorloop organiseren of een andere actie ook mogelijkheden. Lees verder

Krijg ik een vergoeding als vrijwilliger?

Vrijwilligers werk is… vrijwillig. De vrijwilliger kan natuurlijk wel een vergoeding vragen voor onkosten die voor Resto VanHarte worden gemaakt.

Alle vragen

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.