Doelgroepen: welke mensen hebben ons het hardst nodig

Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. En omdat onze missie het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid is, hebben we extra aandacht voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bepaalde groepen extra risico lopen om eenzaam te worden. Zo zijn vrouwen vaker eenzaam dan mannen. 75 plussers voelen zich gemiddeld meer eenzaam dan de rest van de bevolking. En mensen met een praktische opleiding of zonder betaald werk voelen zich ook vaker eenzaam.

Resto VanHarte bedient voor het overgrote deel mensen uit deze groepen, blijkt uit ons impactonderzoek. Van onze gasten is 72 procent 65+ en 70 procent is vrouw. 75 procent van de gasten is praktisch opgeleid. 87 procent heeft geen betaald werk (meer).

Bepaalde levensgebeurtenissen, zoals een verhuizing, baanverlies, scheiding of overlijden kunnen zorgen voor extra eenzaamheid. Daarom hebben we bij Resto VanHarte extra aandacht voor:

  • Mensen met een beperking of een ziekte
  • Mantelzorgers
  • Alleenstaanden, met name alleenstaanden met (jonge) kinderen
  • Mensen met een migratie-achtergrond
  • Mensen met een kleine portemonnee

Resto VanHarte werkt graag en goed samen met andere organisaties in de wijk. Dat doen we om meer mensen in een kwetsbare positie te bereiken en om onze gasten door te verwijzen naar andere instanties in de buurt. Zo werken we onder andere samen met huisartsen, buurtzorg, welzijnsorganisaties, de Voedselbank, mantelzorgorganisaties en organisaties die zich richten op vluchtelingen of migranten. Ook werken we samen met Single Supermom/EΓ©nouderpunt om onder de aandacht te komen bij alleenstaande ouders.

Naast de samenwerking met andere organisaties in de buurt organiseren we ook thema-avonden om bepaalde groepen aan te spreken zoals vluchtelingendiners, mantelzorgdiners en Iftars. Bij deze diners hanteren we vaak een korting voor nieuwe gasten, nodigen we een spreker uit of is er live muziek. Een mooie bijkomstigheid is dat we dan, nog meer dan op andere avonden bij Resto VanHarte, mensen van verschillende achtergronden bij elkaar brengen.

Waar kan ik het jaarverslag vinden?

De jaarverslagen van Resto VanHarte zijn terug te vinden op de pagina Organisatie.

Kun je als bedrijf een lokale Resto steunen?

Steun van bedrijven is het hard nodig om lokale Resto's te te steunen. Neem voor meer informatie contact op met fw@restovanharte.nl.

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner (of lunch). Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.