Onze doelgroepen en wat we voor hen doen

“Voel jij je soms eenzaam? Je bent niet alleen. Eenzaamheid kent geen leeftijd en komt voor binnen alle lagen van onze samenleving, van ouderen en alleenstaande ouders tot jongeren en vluchtelingen. Resto VanHarte zet zich in voor deze verschillende groepen. Lees meer over hoe we dat doen.

Wat hebben 75-plussers, gescheiden mensen met jonge kinderen, vluchtelingen, jongeren tussen 16 en 25 jaar en mantelzorgers gemeen? Ze behoren allemaal tot de risicogroepen voor eenzaamheid. Niet gek dat deze zo verschillende groepen tóch iets overeenkomen, als je de cijfers bekijkt. Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen voelt zich eenzaam, net als 1 op de 4 jongeren van 16 tot en met 25 jaar (bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/eenzaamheid/aanpak-eenzaamheid). Het beeld dat vooral ouderen zich eenzaam voelen, klopt dus niet. Iedereen kan het gevoel krijgen ‘er niet bij te horen’. Onze missie is om dat gevoel bij zoveel mogelijk mensen te bestrijden.

Bepaalde levensgebeurtenissen, zoals een verhuizing, baanverlies, scheiding of overlijden kunnen zorgen voor extra eenzaamheid. Daarom hebben we bij Resto VanHarte extra aandacht voor:

  • Mensen met een beperking of een ziekte
  • Mantelzorgers
  • Alleenstaanden, met name alleenstaanden met (jonge) kinderen
  • Mensen met een migratie-achtergrond
  • Mensen met een kleine portemonnee

Wat doet Resto VanHarte voor hen?

Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Of je nu 75-plus of student bent. Dat zie je ook terug in onze diverse activiteiten. Bijvoorbeeld onze Onvergetelijke Kookclub, waar mensen met dementie samen met hun naasten een uitgebreid diner koken. Of onze samenwerking met Single Super Mom, waardoor alleenstaande ouders twee keer per maand gratis kunnen aanschuiven bij Resto VanHarte in Amsterdam. Van studentendiners en Jongerenresto’s tot Iftars en mantelzorgdiners: wij brengen mensen met elkaar in verbinding.

Hoe bereiken we deze groepen

Resto VanHarte werkt graag en goed samen met andere organisaties, zowel op landelijk als op lokaal niveau. Zo werken we landelijk samen met Alzheimer Nederland om mensen met beginnende dementie te bereiken, met Single Super Mom/1ouderpunt om alleenstaande ouders te bereiken en met het verschillende organisaties die zich op ouderen richten om 75-plussers te bereiken.

Lokaal werken we met organisaties die studentenhuisvesting aanbieden om in contact te komen met studenten, met mantelzorgorganisaties om mantelzorgers te bereiken en met AZC's om vluchtelingen te bereiken.

Ook werken we samen met huisartsen, buurtzorg, welzijnsorganisaties en de Voedselbank.

Naast de samenwerking met andere organisaties in de buurt organiseren we ook thema-avonden om bepaalde groepen aan te spreken zoals vluchtelingendiners, mantelzorgdiners en Iftars. Bij deze diners hanteren we vaak een korting voor nieuwe gasten, nodigen we een spreker uit of is er live muziek. Een mooie bijkomstigheid is dat we dan, nog meer dan op andere avonden bij Resto VanHarte, mensen van verschillende achtergronden bij elkaar brengen.

Waar kan ik het jaarverslag vinden?

De jaarverslagen van Resto VanHarte zijn terug te vinden op de pagina Organisatie.

Kun je als bedrijf een lokale Resto steunen?

Steun van bedrijven is hard nodig om lokale Resto's te te steunen. Neem voor meer informatie contact op met fw@restovanharte.nl.

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner (of lunch). Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.