Week tegen Eenzaamheid

Ieder jaar heeft Resto VanHarte tal van activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Deze week gaat uit van het ministerie van VWS, de Coalitie Een tegen Eenzaamheid, waar Resto VanHarte al 20 jaar deel van uitmaakt. In 2024 is de Week tegen Eenzaamheid van donderdag 26 september tot en met woensdag 2 oktober. Zodra er meer over het programma bekend is, laten we dat hier weten. Intussen op deze pagina een terugblik op de Week tegen Eenzaamheid 2023.

Week tegen Eenzaamheid 2023

We kijken terug op een bijzondere Week tegen Eenzaamheid met gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt, mini-restaurants in de Albert Heijn, veel aandacht in de (lokale) media en onze eerste Resto VanHarte online collecteweken.

Samen met Albert Heijn organiseerden we op 38 locaties ontmoetingsdiners voor de buurt. Een leuke en laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen voor iedereen die meer sociale contacten wil. De opkomst bij de diners was hoog en we zagen veel nieuwe gezichten. Jong en oud genoten samen van een gezellig avondje uit.

In vijf Albert Heijn winkels waren er, in de buurt van onze Resto VanHarte locaties, gedurende drie dagen Mini-Resto's. In deze mini-restaurants nodigden we klanten uit om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met ons concept. De reacties waren heel positief. Veel klanten kenden Resto VanHarte (nog) niet, maar wilden het graag eens uitproberen.

Voor de eerste keer organiseerden we de Resto VanHarte online collecteweken. Alle lokale Resto VanHarte teams deden mee. In totaal haalden we bijna drieduizend euro op. Een mooi begin. Collecteren tegen eenzaamheid kan nog steeds. Dat kan door simpelweg te doneren in een van de collectebussen, door een van de bestaande collectebussen te delen met anderen, of door er zelf één aan te maken. Doneren en collecteren kan heel gemakkelijk via onze collectesite.

Graag bedanken we alle vrijwilligers en natuurlijk Albert Heijn voor een mooie verbindende Week tegen Eenzaamheid.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.