"Wat is het een mooie wereld bij Resto VanHarte."

Maria (80): β€œIk ben sinds vijf jaar weduwe en woon alleen. Enkele jaren geleden kreeg ik vanuit het niets een handicap; in korte tijd groeide ik helemaal krom en scheef, waardoor ik niet meer goed kan lopen of kan staan zonder rollator of stok. Het beperkt me enorm. Ook, of misschien wel vooral, in mijn sociale contacten.

Gelukkig heb ik Resto VanHarte. Ik ga er elke week naartoe. Ik kijk er de hele week naar uit. Het eten is lekker en gezond, maar ik kom vooral voor de gezelligheid. Bij Resto VanHarte voel ik me heel welkom. De sfeer is altijd goed. Ik ontmoet er leuke mensen. Die tref ik dan daarna weer bij andere uitjes, bijvoorbeeld van de ouderenbond. Ik voel me dan nooit alleen, want ik zie altijd bekende gezichten met wie ik een praatje kan maken.

Ik heb kinderen, maar die hebben door hun drukke agenda’s met werk en gezin weinig tijd voor mij. Dat begrijp ik heel goed. Maar vooral in de zomer als iedereen op vakantie is, voel ik me wel eens alleen. Je kunt elkaar dan wel bellen, maar dat is niet hetzelfde als samen koffiedrinken. Gelukkig is RestoVan Harte (bijna) de hele zomer open. Ik heb dan toch gezelligheid en sociaal contact. Want samen de zomer vieren, is leuker dan alleen."

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dΓ© prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin MΓ‘xima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!