Wat is een Resto?

Een Resto, wat is dat?

Een Resto is een pop-up restaurant waar mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten aan de eettafel, zodat je niet altijd alleen hoeft te eten. De Resto is meestal een keer in de week (soms vaker, soms minder vaak) open in buurthuizen, scholen of andere gelegenheden. Iedereen is welkom, ongeacht culturele afkomst, religie, leeftijd; iedereen. Ook (alleenstaande) ouders en kinderen zijn van harte welkom. De tekst gaat verder onder de video.

Waar vind ik een Resto?

We zijn momenteel aanwezig in 20 plaatsen met bijna 50 Resto's. Klik op deze zin om naar het zoekscherm te gaan met alle locaties. Als je vaker komt kun je makkelijk je lokale pagina onthouden om er direct naar toe te gaan, bijvoorbeeld in het geval van Amsterdam: www.restovanharte.nl/amsterdam.

Kan ik een keertje komen kijken?

Ja, kom gerust een keer vrijblijvend mee-eten. Als het bevalt, kom dan vaker. Juist door vaker te komen, leer je nieuwe mensen kennen. Spannend om voor de eerste keer in je eentje te komen? Neem iemand mee. Als je bij de ontvangst aangeeft dat je voor de eerste keer komt, kunnen de vrijwilligers je helpen en uitleg geven. Je kan overal gaan zitten waar je wil, er zijn geen 'vaste' plekken.

Wat staat er op het menu?

Er is geen menu om uit te kiezen, je krijgt een heerlijk driegangendiner (of lunch) gemaakt door vrijwilligers, meestal onder begeleiding van een Horecamanager. Vrijwilligers richten ook de ruimte in, serveren het eten en helpen er samen met de Horecamanager aan mee dat het gezellig is. Je kunt bij je reservering dieetwensen en allergieΓ«n aangeven. Uiteraard is ook vegetarisch mogelijk, zo ook halal.

Wat kost het?

De eigen bijdrage is maximaal 8 euro. Er zijn in sommige gemeentes kortingsregelingen, bijvoorbeeld in de vorm van een stadspas. Kinderen betalen de helft. Op de lokale pagina staan de bedragen voor die gemeente vermeld.

Moet ik reserveren?

Ja, reserveren is nodig omdat we boodschappen doen op het aantal reserveringen en omdat het ook vol kan zijn. Er kan voor een aantal weken vooruit worden gereserveerd. Voor elke gemeente is een aparte pagina op deze website, met onder meer informatie over de locaties, speciale activiteiten en nieuws. Op deze pagina's kun je ook reserveren door op de gewenste Resto te klikken op de knop Reserveer. Er komt dan een reserveringsscherm in beeld waar je een datum kunt zoeken en waar je ook dieetwensen en allergieΓ«n kan aangeven. Komt er geen reserveringsscherm in beeld of kun je de gewenste datum niet vinden? Dan is het vol.

Na de reservering krijg je automatisch een bevestiging per e-mail.

Reserveren kan ook telefonisch, zie de lokale pagina van je keuze voor meer informatie. Klik op deze zin om naar het zoekscherm te gaan met alle locaties.

Hoe worden Resto's betaald?

De eigen bijdrage is niet voldoende om de kosten te dekken. Daarom krijgen wij onmisbare subsidie van gemeente, het rijk en fondsen. Ook worden we gesponsord door bedrijven en particulieren en krijgen we geld van de Postcode Loterij. Het verkrijgen van voldoende geld om de Resto's mogelijk te blijven maken en nieuwe te kunnen openen, vergt een grote inspanning. Zonder alle hulp redden we het niet. Wil jij er ook voor zorgen dat mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten aan de eettafel? Dat kan via onderstaand formulier. Alvast heel hartelijk dank, zonder jouw hulp krijgen we het niet voor elkaar.

Ja, ik breng mensen bij elkaar aan de eettafel, en doneer

Hoe vaak wil je doneren? 
Eenmalig doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
Maandelijks doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Per kwartaal doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Jaarlijks doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Ik doneer vanuit mijn bedrijf

We sturen je graag een bevestiging

Anoniem doneren?
Gegevens
Mogen wij je bellen over wat je donatie doet (max 1x per jaar)?
Nieuwsbrief ontvangen?
Bedrijfsgegevens

Betaalgegevens

Betalen met iDeal
Betalen via machtiging

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.