Vrijwilliger KinderResto

Stichting VanHarte zoekt voor haar KinderResto’s

KinderResto Vrijwilligers

Het KinderResto leert kinderen van de basisschool dat koken leuk is en gezonde voeding hartstikke lekker kan zijn. Vooral kinderen die opgroeien in een achterstandsituatie krijgen vaak de basiskennis over voeding niet vanuit huis aangeleerd. Door zelf de pollepel bij de hand te nemen ervaren kinderen aan den lijve wat het is om echt te koken, om samen te werken en om waardering te krijgen voor je prestatie.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger KinderResto bij Resto VanHarte ondersteun jij de KinderResto coach bij het verzorgen en uitvoeren van de KinderResto kookworkshop.

Door middel van gezond en lekker koken vergaren de kinderen kennis over voedsel, worden ze wegwijs gemaakt met een gezonde leefstijl en gestimuleerd om samen te werken en hun eigen kracht te ontdekken. Dit om zelfredzaamheid en samenredzaamheid te vergroten zodat eenzaamheid voorkomen en bestreden wordt.

Wat zijn onder andere jouw taken en verantwoordelijkheden:

Wat bied jij ons?

Wat bieden wij jou?

Gezelligheid en samen voldoening halen uit het neerzetten van een geslaagde middag voor de kinderen en zo een bijdrage te leveren aan het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar. Wij geloven dat samen eten het recept is tegen eenzaamheid. Daarom organiseren wij sinds 2004 door heel Nederland Resto-avonden. Bij Resto VanHarte in iedereen welkom om samen met buurtgenoten te genieten van een lekker, gezond en vers driegangendiner voor een laagdrempelige prijs. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt en begeleid door ervaren professionals.

Resto VanHarte werkt met vele partners samen. Mede door deze samenwerkingen met en de bijdragen van fondsen, de overheid (landelijk en lokaal) en bedrijfsleven verzorgen wij jaarlijks vele tienduizenden maaltijden en een veelvoud aan waardevolle ontmoetingen aan onze eettafels in onze Resto’s (nu 45 vestigingen). Daarnaast zetten we steeds meer in op preventie door actief met de jeugd aan de slag te gaan in onze KinderResto’s.

Interesse
Interesse? Laat het ons weten via sollicitatie@restovanharte.nl onder vermelding van de stad waar je wilt gaan helpen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.