Resto VanHarte Venlo

Vanwege het coronavirus moesten we half maart de deuren van onze buurtrestaurants in Venlo sluiten. Vanaf dat moment startte vrijwilligster Joke een belteam. Samen met vijf andere vrijwilligers zocht zij wekelijks contact met de gasten van Resto VanHarte. Ook via Facebook hielden we contact met elkaar. Regelmatig posten we een berichtje over ons team, leuk nieuws over onze vrijwilligers of over onze partners. Hieronder lichten we enkele acties die Resto VanHarte Venlo gedurende de coronacrisis in 2020 organiseerde uit. Voor een compleet overzicht kunt u het lokale jaarverslag van Resto VanHarte Venlo opvragen bij Marieke Kroon via m.kroon@restovanharte.nl.

Hart onder de riem 

Als je regelmatig contact hebt met de gasten, hoor je wel eens wat. Bijvoorbeeld dat er iemand jarig is. En wat is er leuker dan op zo'n moment een bloemetje te bezorgen. Vrijwilligster Josette verraste de jarige job met een bosje Lelietjes van Dalen. 

Blijven bewegen tijdens corona 

Ook onze partners droegen hun steentje bij. Zo ontvingen alle vrijwilligers een paaspresentje van Broekmans Patisserie BV. En praktijk voor fysiotherapie Funqtio stelde gratis advies en video-workouts beschikbaar voor onze gasten. Op die manier wilden we mensen motiveren om te blijven bewegen.

Gelukkig konden we in juli weer heropenen op één van de locaties bij Ut Tref (Venlo Zuid) met eerst een proefdraaiavond voor vrijwilligers, gevolgd door een eerste Resto-avond. Samen met Maggi en vriendschapplatform Go mingle organiseerden we tijdens de Week tegen Eenzaamheid een bijzondere Resto-avond voor nieuwe én bestaande gasten. Helaas moesten we in het najaar onze deuren alweer sluiten. 

Niemand alleen aan tafel

Helaas moesten we in het najaar onze deuren alweer sluiten. Vanaf dat moment begonnen we met het aanbieden van afhaalmaaltijden. Hiermee bereikten we ook gasten die nog niet in beeld waren bij Resto. Deze gasten hopen we straks ook bij één van de Resto-locaties aan de eettafel te mogen ontvangen. Bij de maaltijd ontvingen mensen ook een placemat met de opdruk 'Niemand alleen aan tafel'. Met de placemat riepen we onze gasten op om de afhaalmaaltijd samen - met inachtneming van de coronaregels - te gebruiken. Op deze manier zorgden we toch voor verbinding. 

Maaltijdenactie in samenwerking met team Sociale Basis Blerick

Op dinsdag 15 en woensdag 16 december deelden vier teams van Incluzio maaltijden uit onder de Venlose bewoners. Dit was een initiatief in samenwerking met Resto Van Harte om bewoners een extra hart onder de riem te steken in deze “bizarre tijd”.

Het Grootste Online Kerstdiner van Nederland

Resto VanHarte Venlo deed ook mee met het Grootste Online Kerstdiner van Nederland waarbij buurtbewoners een driegangenkerstdiner konden afhalen en meedoen met een speciaal online kerstprogramma dat de KRO NCRV samen met Resto VanHarte organiseerde. Zo konden we onze gasten ook tijdens de tweede lock down blijven voorzien van een lekkere, gezonde maaltijd én een praatje. We hopen hen snel weer te mogen ontvangen tijdens een gezellige Resto-avond.