Vacature KinderResto coach in Amsterdam

Stichting VanHarte zoekt voor de regio Amsterdam per direct een

KinderResto coach
op afroepbasis

dienstverband/ZZP

Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar. Wij geloven dat samen eten het recept is tegen eenzaamheid. Daarom organiseren wij sinds 2004 door heel Nederland Resto-avonden. Bij Resto VanHarte in iedereen welkom om samen met buurtgenoten te genieten van een lekker, gezond en vers driegangendiner voor een laagdrempelige prijs. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt en begeleid door ervaren professionals.

Resto VanHarte werkt met vele partners samen. Mede door deze samenwerkingen met en de bijdragen van fondsen, de overheid (landelijk en lokaal) en bedrijfsleven verzorgen wij jaarlijks vele tienduizenden maaltijden en een veelvoud aan waardevolle ontmoetingen aan onze eettafels in onze Resto’s (nu 45 vestigingen). Daarnaast zetten we steeds meer in op preventie door actief met de jeugd aan de slag te gaan in onze KinderResto’s.

Het KinderResto leert kinderen van de basisschool dat koken leuk is en gezonde voeding hartstikke lekker kan zijn. Vooral kinderen die opgroeien in een achterstandsituatie krijgen vaak de basiskennis over voeding niet vanuit huis aangeleerd. Door zelf de pollepel bij de hand te nemen ervaren kinderen aan den lijve wat het is om echt te koken, om samen te werken en om waardering te krijgen voor je prestatie.

Wat ga je doen?

Als KinderResto coach bij Resto VanHarte ben jij verantwoordelijk voor het verzorgen en uitvoeren van de KinderResto cycli. Door middel van gezond en lekker koken laat je de kinderen kennis vergaren over voedsel, maak je ze wegwijs met een gezonde leefstijl, stimuleer je ze om samen te werken en hun eigen kracht te ontdekken. Dit om zelfredzaamheid en samenredzaamheid te vergroten zodat eenzaamheid voorkomen en bestreden wordt.

Wat zijn onder andere jouw taken en verantwoordelijkheden:

Wat bied jij ons?

Je hebt ervaring met kinderen van 8 tot 14 jaar en weet ze te enthousiasmeren voor gezonde voeding en koken. Je kan goed met de pollepel overweg, kent de basisprincipes van voedselbereiding en bent een ware “foodie”. Je kan het overzicht bewaren over het bereidingsproces, de inzet van de vrijwilligers en het empoweren van kinderen.

Wat bieden wij jou?

De functie is ingedeeld in schaal 6 van de CAO Sociaal werk. (Een tijdelijke freelance samenwerking onder voorwaarden is eventueel ook bespreekbaar.)

Interesse
Word jij enthousiast van bovenstaande omschrijving? Stuur dan jouw CV en motivatie naar sollicitatie[at]restovanharte.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Sanne Doedens, KinderResto coördinator, M 06 5110 9082

Voor meer informatie over Resto VanHarte zie www.restovanharte.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.