Samen tegen eenzaamheid: onze jarenlange samenwerking met Redevco

Resto VanHarte en Redevco werken al lange tijd samen. Onze samenwerking begon in 2020 met Dans VanHarte, een serie diners-dansant voor ouderen die Redevo sponsorde in Amsterdam. Vervolgens brachten we in 2022 en 2023 mensen en culturen samen door de organisatie van negen vluchtelingen- en ramadandiners in verschillende steden. Daarnaast staken de medewerkers van Redevco de handen uit de mouwen als vrijwilliger in onze Resto's. Een unieke manier om je collega's op een andere manier te leren kennen en eenzaamheid te bestrijden in je eigen stad. We zijn Redevco zeer dankbaar voor deze mooie samenwerking.

Dans VanHarte: ouderen verbinden met dans en diner

In 2020 sponsorde Redevco Dans VanHarte: diners dansant voor 60 plussers in Amsterdam. Het doel was ouderen met elkaar te verbinden op de dansvloer en tijdens het diner. Er waren 17 edities van Dans VanHarte; meer dan 1000 senioren deden mee. Voor het dansgedeelte werkten we samen met DansPaleis, een stichting die ouderen vitaal en inclusief wil houden. Dankzij Dans VanHarte ontvingen we veel nieuwe gasten in onze Resto's. En er ontstonden nieuwe verbindingen tussen de gasten. Immers, eten verbindt en dansen doe je samen.

Resto VanHarte brengt mensen en culturen bij elkaar. Dat doen we met vluchtelingen-, ramadan- of iftardiners. En met onze WereldRestodagen waarin elke keer een andere cultuur centraal staat. Redevco financierde onze integratiediners in 2022 (in Amsterdam, Den Bosch, Middelburg en Venlo) en ook nog de ramadandiners in 2023 (in Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Utrecht en Rotterdam).

Medewerkers helpen mee in de Resto's

In 2023 staken medewerkers van Redevco de handen uit de mouwen in onze Resto's. In verschillende Resto's verspreid over het land ontvingen we enthousiaste vrijwilligers. Florentine van Notten (uiterst links op de foto), zei hierover: "We hebben een bijzondere en gezellige middag gehad bij Resto VanHarte. We waren erg onder de indruk van de oprechte zorg voor de, vaak vaste, gasten die avond. Ze genoten van de aandacht, bediening en kwaliteit van het menu. Deze formule om buurtgenoten samen te brengen werkt echt!"

Vind je het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en overweeg je om dat net als Redevco samen met Resto VanHarte te doen? We denken graag mee over de invulling. Neem gerust contact met John van Duin via fw@restovanharte.nl of 020-303 303 4.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.