Pop-up huisdiner voor studenten

Samen met DUWO organiseren we pop-up huisdiners voor studenten in Leiden. De diners vindt plaats in de panden van DUWO, een verhuurder van studentenhuisvesting in diverse steden. Er is steeds meer eenzaamheid onder studenten. Met het huisdiner willen we zorgen voor meer verbinding en sociaal contact door hen samen te laten koken en eten.

Maar liefst 24 procent van de studenten in het hoger onderwijs geeft aan sterk eenzaam te zijn. (bron: Monitor Mentale Gezondheid en Middelengebruik Studenten hoger onderwijs, RIVM, Trimbos-instituut). DUWO ziet dan ook een toenemende behoefte aan verbinding en sociaal contact onder haar huurders.

Met de pop-up huisdiners willen we studenten bij elkaar brengen. De huisdiners vinden plaats in de common rooms - een soort huiskamers - van de zelfstandige woonunits in de studentencomplexen van DUWO. Voor slechts vijf euro kunnen studenten genieten van een gezamenlijke maaltijd en naderhand samen ontspannen met een film of bordspel.

De huisdiners zijn een pilot. Als de pilot succesvol blijkt, streven we ernaar om dit initiatief uit te breiden naar andere locaties en steden.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dรฉ prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt โ‚ฌ25.000 uit handen van koningin Mรกxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!