Mantelzorgdiners

In bijna alle Resto's vinden ieder jaar mantelzorgdiners plaats. Het is hard nodig dat we daar aandacht aan geven. Mantelzorgers zijn helden die het vaak niet makkelijk hebben. Zij verdienen een zorgeloos avondje uit, met een lekker driegangendiner met muzikale of andere omlijsting. Het is voor mantelzorgers een leuke manier om met andere mantelzorgers in contact te komen en verhalen met elkaar te delen.

Maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders dragen als mantelzorger zorg voor een ander. Ruim één miljoen mensen doen dit langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week. Uit liefde, plicht of omdat er geen alternatief is. Het zorgen voor je naasten heeft echter ook een schaduwzijde. Veel mantelzorgers voelen zich zwaar belast, hebben het gevoel er alleen voor te staan en weten niet op welke zorg zij een beroep kunnen doen.

Het ontmoeten van gelijkgestemde mantelzorgers in de buurt kan een wereld van verschil maken. Daarom organiseert Resto VanHarte mantelzorgdiners waarin we mantelzorgers en manteldragers in het zonnetje zetten en verbinden met lotgenoten uit de buurt.

Resto VanHarte werkt samen met zowel bestaande als nieuwe partners in de gemeente. Samen maken we ontmoetingen tussen mantelzorgers mogelijk in een ongedwongen en gezellige sfeer.

Een voorbeeld:

Samen met de mantelzorgcoaches van Incluzio hebben we vorig jaar in Leiden drie geweldige mantelzorgavonden georganiseerd. De coaches deelden waardevolle informatie voor mantelzorgers in Leiden en er was ruimte voor gesprekken over hun specifieke zorgsituaties. Als blijk van waardering hebben we de mantelzorgers verrast met een klein cadeautje, een doosje chocola als hartelijk bedankje. De warme en dankbare reacties van de mantelzorgers benadrukken het belang van de mantelzorgdiners. β€œHet is zeer waardevol om in contact te komen met gelijkgestemden die begrijpen wat je doormaakt. Ik voel me hier gehoord en begrepen.” aldus een mantelzorger tijdens het mantelzorgdiner.

Het ontmoeten van gelijkgestemde mantelzorgers in de buurt kan een wereld van verschil maken. Daarom organiseert Resto VanHarte mantelzorgdiners waarin we mantelzorgers en manteldragers in het zonnetje zetten en verbinden met lotgenoten uit de buurt. Wil jij dat mogelijk maken? Dat kan met een donatie, want zonder donaties kunnen we niets. Alvast heel hartelijk dank!

Ja, ik zorg dat mantelzorgers kunnen genieten van een welverdiend driegangen ontmoetingsdiner

Hoe vaak wil je doneren? 
Eenmalig doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
Maandelijks doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Per kwartaal doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Jaarlijks doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Ik doneer vanuit mijn bedrijf

Laat weten wie je bent

Anoniem doneren?
Gegevens
Mogen wij je bellen?
Nieuwsbrief ontvangen?
Bedrijfsgegevens

Betaalgegevens

Betalen met iDeal
Betalen via machtiging

Onze partners voor de mantelzorgdiners

Fonds Sluyterman van Loo

Fonds Sluyterman van Loo

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.