JongerenResto: diner met open podium voor kunst en muziek

In Venlo organiseren we samen met Poppodium Grenswerk en We Are Today om de week op maandag een JongerenResto. Iedereen tussen de 16 en 30 jaar oud is van harte welkom om aan te schuiven voor een gezellig diner met open podium voor kunst, cultuur en muziek. Voor slechts 8 euro geniet je al van een lekkere, gezonde en verse maaltijd, bereid door (jongere) vrijwilligers uit de buurt.

Steeds meer jongeren voelen zich eenzaam

Samen eten bij Resto VanHarte is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen en je sociale netwerk uit te breiden. Ook bij het JongerenResto staat de ontmoeting en gezelligheid centraal. En dat is hard nodig! Jongeren voelen zich steeds vaker eenzaam. In 2021 voelde 14 procent van de jongeren tussen 15 en 25 jaar zich eenzaam (bron: CBS). Daarom zocht Resto VanHarte de samenwerking met poppodium Grenswerk om iets te organiseren voor deze groep.

De avonden zijn een groot succes. Daarom kijken we nu hoe we het JongerenResto kunnen uitbreiden naar andere locaties en steden.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dΓ© prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin MΓ‘xima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!