Eten verbindt: onze jarenlange samenwerking met Albert Heijn

Resto VanHarte en Albert Heijn werken al lange tijd samen. In 2021 startten we onze samenwerking tijdens de derde corona lockdown: dankzij onze kerstlunches en het online kerstdiner kon iedereen die dat wilde samen kerst vieren. In 2022 en 2023 nodigden we buurtgenoten uit voor onze ontmoetingsdiners en brachten we buurtgenoten samen tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Ook maken we sinds 2022 samen met De Voedselbank en Het Rode Kruis onderdeel uit van het Albert Heijn platform Voor Elkaar. Klanten van Albert Heijn kunnen hier hun Air Miles of een bedrag naar keuze doneren aan één van de goede doelen.

Samen kerst vieren

In 2021 werkten we samen met Albert Heijn om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wilde, samen kerst kon vieren. Het plan was om samen kerst te vieren in onze Resto's. En voor iedereen die daar niet bij kon zijn organiseerden we het online kerstdiner. Corona gooide roet in het eten. Eerst werden de kerstdiners veranderd naar kerstlunches. Uiteindelijk moesten we de Resto's sluiten en konden we alleen nog het online kerstdiner organiseren. Toch werd het een feestelijke gebeurtenis. Angela Groothuizen presenteerde het programma, er was live muziek en er waren speciale online activiteiten.

Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2022 en 2023 lieten we mensen in vele wijken weten dat ze van harte welkom zijn in onze Resto’s. We staken veel energie in het bereiken van mensen met gevoelens van eenzaamheid en in een warm eerste contact.

Samen met Albert Heijn organiseerden we mini-Resto’s in vijf AH-winkels die vlak bij een Restolocatie liggen. De gezellige restaurantsfeer zorgde voor mooie gesprekken aan tafel. Klanten die behoefte hadden aan een praatje nodigden we uit voor Resto VanHarte. De meesten zeiden graag langs te komen. Om de drempel te verlagen, deelde Albert Heijn in deze (en nog 95 andere) winkels dinerbonnen uit; zo konden in heel Nederland mensen een keer gratis eten met buurtgenoten, bij een Resto VanHarte vlakbij.

Ook organiseerden we ontmoetingsdiners voor de buurt. De opkomst bij deze diners, georganiseerd op 38 locaties, was hoog; we zagen veel nieuwe gezichten en de sfeer was goed.

Voor elkaar

Sinds 2022 maakt Resto VanHarte onderdeel uit van het platform Voor Elkaar. In dit platform werkt Albert Heijn aan haar missie om Nederland een beetje beter, gezonder en socialer te maken. Dat doen ze samen met hun drie maatschappelijke partners: De Voedselbank, Het Rode Kruis en Resto VanHarte. Via het platform kunnen klanten van Albert Heijn hun Air Miles of een bedrag naar keuze doneren aan één van de goede doelen.

Voor Resto VanHarte betekent dit niet alleen een mooie financiële bijdrage, maar ook meer zichtbaarheid voor het werk dat we doen. De aandacht die we dankzij deze samenwerking krijgen in de winkels, lokale media en in de Allerhande helpt ons bij het bereiken van potentiële gasten, vrijwilligers en donateurs.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!