Bedankt deelnemers van de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is een belangrijke partner van Resto VanHarte. De loterij steunt ons al sinds 2009. Jaarlijks ontvangen we een prachtig bedrag van 500.000 euro. Daarnaast helpt de Nationale Postcode Loterij ons om meer zichtbaarheid te creëren voor onze organisatie en onze missie: het bestrijden én voorkomen van eenzaamheid.

In de afgelopen vijf jaar ontvingen we 2.800.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. De prachtige opbrengst die wij jaarlijks dankzij de deelnemers aan de Postcode Loterij mogen ontvangen, zetten we in om nog meer fijne ontmoetingen mogelijk te maken in onze buurtrestaurants. Zo zorgen we samen voor meer verbinding en minder eenzaamheid.

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil  

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.    

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Resto VanHarte en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).