Over ons

Resto VanHarte brengt mensen met elkaar in verbinding om eenzaamheid tegen te gaan. Daarom organiseren en stimuleren we betekenisvolle ontmoetingen tussen buurtbewoners aan onze gemeenschappelijke eettafels. In onze buurtrestaurants verzorgt een vaste kern van vrijwilligers een betaalbare, gezonde en lekker maaltijd. Iedereen, ongeacht leeftijd, cultuur of maatschappelijke positie, is welkom om aan te schuiven.

In zo'n vijftig buurtrestaurants verspreid over twintig steden verzorgen  we één of twee avonden per week een driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant. Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, kleden de ruimte aan en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven de gasten aan.

Bij Resto VanHarte eten we wat de pot schaft. We gebruiken verse groenten. Er staat regelmatig vis op het menu en áltijd is er een vegetarische variant en halal vlees, mits hiervoor is gereserveerd. 
Regelmatig nodigen we culturele clubs en wijkorganisaties uit die vertellen wat ze voor de gasten kunnen betekenen.

Dank aan onze partners
Resto VanHarte is mogelijk dankzij de hulp van vrijwilligers en donateurs en de samenwerking met bedrijven, fondsen en overheden. Resto VanHarte werkt graag samen met organisaties die net als wij sociaal isolement de wereld uit willen helpen en leefbaarheid in de wijk willen bevorderen. We bundelen onze krachten ook met sociale wijkteams, sportclubs, wijktheaters, GGD, de Voedselbank, asielzoekerscentra, moestuinen, thuiszorgorganisaties, UWV Werkbedrijf, sociaal raadslieden en woningcorporaties. Samen bereiken we meer in de wijk dan ieder voor zich.