Zet je in voor een betere buurt

Ben jij een organisatietalent, goed in marketing of fondsenwerving? Wil je samen koken of je misschien op een andere manier inzetten voor de ander? Dan is Resto VanHarte op zoek naar jou. We hebben je hard nodig! Bij Resto VanHarte doe je het vrijwilligerswerk dat bij jou past.

  • vrijwilliger 2017 01
  • vrijwilliger 2017 01
  • vrijwilliger 2017 01
  • vrijwilliger 2017 01
  • vrijwilliger 2017 01

Doe mee!

Resto VanHarte biedt je de mogelijkheid om je kennis in te zetten voor vrijwilligerswerk waar je voldoening uit haalt. Zo help je mee aan een samenleving waarin mensen weer contact hebben met elkaar.  

Wat levert het je op?

Als vrijwilliger bij Resto VanHarte leer je nieuwe mensen kennen, vaak in je eigen buurt. Je werkt samen met bevlogen professionals voor een ambitieuze organisatie. Daarnaast krijg je de ruimte om je talenten te ontwikkelen via de trainingen van de VanHarte Academie.

VanHarte Academie

Alle medewerkers en vrijwilligers van Resto VanHarte krijgen de kans om trainingen aan de VanHarte Academie te volgen. Alle kennis en kunde van ruim 13 jaar Resto VanHarte is verzameld in de Resto VanHarte academie. Bekijk het aanbod van leertrajecten en trainingen in de folder.

Veel mogelijkheden

Wij zoeken altijd mensen voor de keuken of de bediening, communicatie & publiciteit of voor coördinatie & management. Meld je aan!

 

Keuken & bediening

Van vrijwillige chefkok tot helpen bij het inkopen doen, maaltijd bereiden, tafel dekken, de ruimte gezellig maken, afrekenen, gasten bedienen en opruimen. Iedereen heeft een taak en werkt samen.

Vacatures

 

Communicatie & publiciteit

Vrijwilligers en stagiairs communicatie en publiciteit helpen ons met bijvoorbeeld lokale promotie van activiteiten en de inzet van social media. Wil jij onze naamsbekendheid vergroten bij jou in de buurt?

Vacatures

 

Coördinatie & management 

Ben jij de vrijwilliger die vanuit eigen kennis en ervaring meer verantwoordelijkheden naar je toe te wilt trekken? Of wil je je eigen Resto VanHarte starten bij jou in de buurt? Dan bieden wij de kans om jezelf te ontwikkelen. Je kunt management- of coördinerende taken op je nemen of een initiatiefgroep starten voor een nieuw Resto.

 

Interesse? Kom sfeer proeven bij het Resto bij jou in de buurt en kijk wat je voor ons kunt betekenen! We horen graag van je!

  • Stuur een e-mail via onderstaand formulier
  • Bel met het VanHarte Centrum via 020 303 3030, vraag naar Oona van Vuuren, coördinatie vrijwilligers
  • Of kijk bij de Resto-vestigingen voor contactgegevens van de Restomanagers  

Ja, ik heb interesse in een vrijwilligersfunctie:

* verplichte velden

Voor vrijwilligers is het gebruikelijk dat een VoG wordt aangevraagd.

Word vrijwilliger bij Resto VanHarte!

Word vrijwilliger bij Resto VanHarte!Wil jij bijdragen aan een betere buurt? Ben je op zoek naar een plek waar je je kan inzetten voor de ander, nieuwe mensen kan leren kennen en de ruimte krijgt om je talenten te ontwikkelen? Kom dan als vrijwilliger werken bij Resto VanHarte. We hebben je hard nodig! Bij Resto VanHarte doe je het vrijwilligerswerk dat bij jou past. Wil zoeken altijd mensen voor de keuken of de ediening, communicatie & publiciteit of in coördinatie & management? Meld je aan!

Bekijk hier de video over werken als vrijwilliger bij Resto VanHarte

Keuken & bediening

Wil jij helpen bij het doen van de inkopen, de maaltijd bereiden, tafel dekken, de ruimte gezellig maken, afrekenen, gasten bedienen en opruimen? We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers in de bediening of in de keuken.

Communicatie & publiciteit

Vrijwilligers en stagiairs communicatie en publiciteit helpen ons met bijvoorbeeld lokale promotie van activiteiten en de inzet van social media. Wil jij onze naamsbekendheid vergoten bij jou in de buurt?

Coördinatie & management

Ben jij de vrijwilliger die vanuit eigen kennis en ervaring meer verantwoordelijkheden naar je toe te wilt trekken? Dan bieden wij de kans om jezelf te ontwikkelen. Je kunt management- of coördinerende taken op je nemen of een specifiek project begeleiden.

Interesse? Kijk hier voor de lijst met actuele vacatures of neem contact met ons op. We horen graag van je!

Eenmalige donatie met belastingvoordeel

Als u een eenmalige schenking doet aan Resto VanHarte, geldt voor de fiscale aftrekbaarheid een minimum- en een maximumgrens. Als het jaartotaal van alle schenkingen die u aan goede doelen doet meer is dan 1% procent van uw bruto inkomen, dan kunt u het bedrag boven die 1% van de belasting aftrekken (met een minimum van € 60 per jaar). Het maximumbedrag dat u mag aftrekken is 10% van uw bruto-inkomen.
 
Rekenvoorbeeld
U schenkt Resto VanHarte eenmalig een bedrag van € 500. Uw bruto-inkomen bedraagt € 35.000. U mag dan € 150 als aftrekpost opgeven (€ 3500 min € 350 (1% van € 35.000) = € 150). Het bedrag dat u als aftrekpost opvoert, mag in dit geval niet hoger zijn dan € 3.500 (10% van uw bruto-inkomen).
 
Met vragen over schenken kunt u terecht op www.notaris.nl of bij de Notaristelefoon (0900 - 346 93 93, elke werkdag van 9.00 tot 14.00 uur).

Schenken met belastingvoordeel

belastingvoordeelGeld geven aan Resto VanHarte is fiscaal aantrekkelijk. Speciale regels voor ‘instellingen die het algemeen nut beogen‘ (ANBI), zoals Resto VanHarte, bepalen dat u recht heeft op belastingvoordeel.

Voordelen van schenken via een notariële akte
U legt een bedrag vast voor minimaal vijf jaar in een notariële akte. Dit is aftrekbaar van uw inkomstenbelasting en u heeft er geen omkijken meer naar. Zo wordt het steunen van Resto VanHarte nog aantrekkelijker.
 
Volg het voorbeeld van Pieter Bruijn
Pieter Bruijn is één van de mensen die Resto VanHarte op deze manier steunt:
“Na het overlijden van mijn vrouw, ben ik in een sociaal isolement terechtgekomen. Dankzij Resto VanHarte heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en ben actief geworden in de wijk. Ik besef nu hoe belangrijk initiatieven als Resto VanHarte zijn en steun ze dus ook financieel. Schenken via een notariële acte vind ik de makkelijkste manier. Het bedrag mag voor de volle honderd procent van mijn belastbaar inkomen worden afgetrokken. Je stuurt de gegevens op naar een notaris, zodat de schenking in een notariële akte wordt vastgelegd.”
 
 
Ook eenmalige giften zijn fiscaal aftrekbaar
Als uw gift ligt tussen de 1 en 10% van uw verzamelinkomen (met een minimaal bedrag van € 60) mag u in Nederland uw gift aftrekken van de belasting. Lees verder

VanHarte in uw testament

vanharte amsterdam testamentVindt u ook dat iedereen in Nederland de kans moet krijgen deel te nemen aan het maatschappelijk leven? Denk dan eens aan de mogelijkheid om Resto VanHarte op te nemen in uw testament. In een testament kunt u behalve personen ook goede doelen opnemen. Dat kan op twee manieren:

Erfstelling
U kunt Resto VanHarte opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Resto VanHarte ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is.
 
Legaat
Met een legaat stelt u vast welk geldbedrag of bepaald goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) u nalaat aan Resto VanHarte.
 
Geen erfbelasting
Resto VanHarte is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Een ANBI is een door de Belastingdienst erkend goed doel dat vrijgesteld is van het betalen van erfbelasting. Als u geld of bezittingen nalaat aan Resto VanHarte, dan komt dat gedeelte van uw erfenis dus volledig ten goede aan ons werk.
 
Vraag advies aan de notaris
Uw notaris kan met u meedenken over de verschillende mogelijkheden. Met algemene vragen over nalatenschappen kunt u terecht op www.notaris.nl of bij de Notaristelefoon (0900 - 346 93 93, elke werkdag van 9.00 tot 14.00 uur).
 
Wilt u met ons van gedachten wisselen, of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via info@restovanharte.nl of telefoon 020 303 3030.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact