Projecten

Elk jaar rollen we meerdere landelijke projecten uit. Lees hier meer over De Onvergetelijke Kookclubs, het No Waste project en een liefdevolle samenwerking met Albert Heijn.

Bij Resto VanHarte draait het om onze Resto's: daar vinden buurtgenoten elkaar en krijgen zij de kans om hun sociale netwerk uit te breiden. Onze focus is dus lokaal, maar daarnaast rollen we jaarlijks ook meerdere landelijke projecten uit omdat deze helpen om meer impact te maken, onze zichtbaarheid te vergroten of om kosten te besparen. Hieronder lichten we er drie uit.

Onvergetelijke Kookclubs

Dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte de komende 3 jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. Bij de kookclubs kunnen mensen met dementie én hun naaste lotgenoten leren kennen en samen actief zijn in de keuken. Een mooie en effectieve manier om eenzaamheid tegen te gaan.

Zero Waste

Resto VanHarte en Stichting VoedselSurplus slaan de handen ineen om voedselverspilling tegen te gaan. Voedselsurplus helpt ons om verspillingsvrij in te kopen en te koken onder andere door gebruik te maken van voedseloverschotten van supermarkten. Daarnaast organiseren we samen een ‘Zero Waste’ training voor onze medewerkers en vrijwilligers in elk Resto, met als afsluiting een verspillingsvrij-diner voor onze gasten.

Liefdevolle kerst

Resto VanHarte vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil samen kerst kan vieren. Daarom werkten we in de aanloop naar kerst samen met Albert Heijn. Onder de noemer ‘Een liefdevolle kerst voor iedereen’ organiseerden we samen feestelijke kerstlunches en een grote online kerstshow op kerstavond.

Veelgestelde vragen

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

Heeft Resto VanHarte een keurmerk?

Resto VanHarte heeft de ANBI-status en is een CBF-erkend Goed Doel.

Waar kan ik het jaarverslag vinden?

De jaarverslagen van Resto VanHarte zijn terug te vinden op de pagina Organisatie. In de jaarverslagen vind je al onze prestaties van het afgelopen jaar.

Met welke partners werkt Resto VanHarte samen?

Resto VanHarte heeft een langdurige samenwerking met verschillende partners, waaronder de Postcodeloterij. Kijk voor meer informatie op de pagina Partners.

Alle vragen