Nieuws

Start nieuwe series KinderResto in Lelystad

Deze maand startten twee nieuwe series KinderResto in Lelystad. Op woensdag 10 maart startte de eerste serie: zeventien kinderen uit groep 6,7 en 8 van basisschool De Albatros namen deel aan de eerste van drie kooklessen. Hier leerden ze onder begeleiding van de Kindercoach Lobke van Resto VanHarte, met elkaar een gezonde maaltijd te bereiden. Op maandag 15 maart startte de tweede serie KinderResto op OBS De Triangel. Hier doen vijftien kinderen aan mee. Tijdens de kooklessen komen diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen op een speelse en luchtige manier aan bod. Ook werken de kinderen tijdens het koken aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden.

Lees meer

Resto VanHarte en Alzheimer Nederland werken samen in Kookclub Misverstand

Mensen met dementie, en de mensen die voor hen zorgen, voelen zich vaak eenzaam. Speciaal voor deze groep werken Resto VanHarte en Alzheimer Nederland daarom samen in Kookclub Misverstand. Hierbij nodigen we mensen met (beginnende) dementie en hun begeleiders uit bij Resto VanHarte om zelf te koken, te eten en samen activiteiten te ondernemen. Zo verkleinen we de kans op sociaal isolement en eenzaamheid bij zowel patiënten als mantelzorgers. Kookclub Misverstand is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij.

Lees meer

Samenwerking partners zorgt ondanks coronamaatregelen voor verbinding in decembermaand

December 2020 was een heel bijzondere maand voor Resto VanHarte. Door de verscherpte coronamaatregelen konden we helaas geen mensen bij elkaar brengen in onze buurtrestaurants. Mede dankzij Hans Klomp, de RAI, Van der Kroft events, Hotel Merlet, Budgetcam en Blackhawk Network hebben we ondanks de beperkingen toch nog mensen met elkaar in verbinding kunnen brengen om zo eenzaamheid in de decembermaand tegen te gaan. We willen hen dan ook graag van harte bedanken voor hun steun!

Lees meer

Duizenden mensen samengebracht door het grootste (online) kerstdiner van Nederland

Op 23 december vond het grootste (online) kerstdiner van Nederland plaats, een samenwerking van Resto VanHarte en de KRO-NCRV. Op 24 locaties in heel Nederland deelden medewerkers en vrijwilligers van Resto VanHarte bijna 4.000 driegangenkerstdiners uit.

Lees meer

Resto VanHarte bezorgt soep in de buurt in Ede

In Ede bezorgen we sinds afgelopen week elke maandag, woensdag en vrijdag verse soep in de buurt. Elke dag is het een ander recept. Buurtbewoners kunnen hun lievelingssoep doorgeven. Vervolgens bezorgen we de soep gratis bij hen én andere mensen uit de buurt op de stoep. Eind december kan er gestemd worden op de beste soep. De winnaar krijgt een soeppan met soepgroente.

Lees meer

Resto VanHarte en IKC de Geluksvogel starten met KinderResto in Maastricht

​Resto VanHarte en basisschool IKC de Geluksvogel startten deze week met het aanbieden van een serie KinderResto middagen in Maastricht. De middagen zijn mede mogelijk gemaakt door het Elisabeth Strouven Fonds en de Gemeente Maastricht. Tijdens het KinderResto leren kinderen in een reeks van acht kookworkshops op school over gezond eten en een gezonde leefstijl. De eerste bijeenkomst vond afgelopen woensdag plaats. De laatste (feestelijke) bijeenkomst is op woensdag 16 december. Deelname is voor de kinderen en ouders volledig gratis.

Lees meer

Resto VanHarte lanceert placemat voor meer verbinding in de stad

​Sinds deze week zit er bij de Resto VanHarte afhaaldiners in Tilburg, Venlo, Rotterdam en Dordrecht een placemat met tips hoe je zelf een gezellig coronaproof diner voor twee kan organiseren. Onder de noemer ‘Niemand alleen aan tafel’ inspireren we buurtbewoners om zelf de maaltijd in te zetten voor meer verbinding en contact. Iedereen is welkom om een diner af te halen. De maaltijden inclusief placemat zijn te bestellen via de reserveringssite of telefonisch via 0900 – 900 3030 (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur)

Lees meer

Resto VanHarte verzorgt afhaalmaaltijden voor de buurt

Vanwege de verscherpte coronamaatregelen hebben we onze buurtrestaurants helaas weer moeten sluiten. Dit vinden we natuurlijk erg verdrietig. Resto VanHarte bestrijdt eenzaamheid via de gezamenlijke eettafel in haar buurtrestaurants. Omdat samen eten bij Resto VanHarte nu niet mogelijk is, bieden we op meerdere plekken afhaalmaaltijden aan. Op deze manier kunnen we onze gasten toch van een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd voorzien. En zo blijven we ook nog met elkaar in contact!

Lees meer

Week tegen Eenzaamheid bij Resto VanHarte groot succes

Van 1 tot en met 8 oktober was het de Week tegen Eenzaamheid. Op verschillende plekken in Nederland organiseerde Resto VanHarte buurtdiners voor jong en oud. In zes steden deden we dat samen met Maggi en Go mingle. De diners waren een groot succes: overal genoten jonge en oudere buurtgenoten samen van een heerlijk driegangendiner én goed gezelschap.

Lees meer

Rabobank Flevoland maakt 250 diners mogelijk in Lelystad

​Afgelopen week schonk de Coöperatieve Rabobank Flevoland UA een mooi bedrag aan Resto VanHarte. Restomanager Lelystad Manon Geerlings nam de cheque in ontvangst. Met dit bedrag kunnen we 250 inwoners van Lelystad die nog niet eerder bij Resto VanHarte kwamen, kennis laten maken met onze formule. Zo maken we samen een vuist tegen eenzaamheid

Lees meer

Stem op Resto VanHarte voor de KRO NCRV actie Warm Hart

Resto VanHarte is aangedragen als goed doel voor de stemactie Warm Hart van KRO NCRV. De vijf goede doelen met de meeste stemmen maken kans op een prijs van 10.000 euro. Dit bedrag zullen we gebruiken voor onze hartverwarmende kerstdiners. Zo zorgen we ervoor dat niemand alleen hoeft te zijn met de kerst. Help je mee?

Lees meer

Resto VanHarte te gast bij Koffietijd

​Resto VanHarte was vanochtend te gast bij Koffietijd. Samen met ervaringsdeskundige Benthe sprak Resto VanHarte directeur Polle Janssens in het programma over het thema eenzaamheid. Aanleiding hiervoor was de Week tegen Eenzaamheid.

Lees meer