Doneer nu!

Resto VanHarte BuurtBBQ’s groot succes

BBQ Alkmaar foto Denise ElsingaAls onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost organiseerde Resto VanHarte de afgelopen weken in heel Nederland buurtbarbecues. In twintig steden kwamen buurtbewoners bij elkaar om samen te eten en elkaar te leren kennen. De opkomst was hoog; er waren bijna 4000 bezoekers. In Leiden wisten 600 en in Den Haag zelfs 800 mensen de buurtbarbecues te vinden. Een prachtig resultaat.

Restomanagers, vrijwilligers, partners en plaatselijke organisaties werkten samen om de buurtbarbecues tot een succes te maken. Zij zorgden niet alleen voor een heerlijke maaltijd, maar ook voor leuke activiteiten; van korfbalclinics tot stoepkrijten, salsadansen en smartlappenkoren. Dé manier voor jong en oud om elkaar beter te leren kennen. Kijk hier voor een compilatie.

Henk Kuipers, Restomanager Zwolle: “Vandaag is een unieke dag. De mensen die hier op afkomen en de sfeer die dat geeft, is heel bijzonder. Die verbinding tussen alle mensen is uniek en dat maakt Resto VanHarte. Prachtig.”

Ongekend talent
Eind augustus is er een volgende BuurtBoost activiteit. Onder de noemer Ongekend Talent tonen buurtbewoners hun talent. Iedereen is van harte welkom om hier aan mee te doen en van te genieten. Binnenkort verschijnt meer nieuws hierover op de website.

Geef je Buurt een Boost
Geef je Buurt een Boost is een project dat bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt. Het programma heeft in elke stad een startschot met de BuurtBBQ en sluit af met een evenement getiteld ‘Heel de buurt kookt’. Het doel van de BuurtBoost is om met elkaar kennis te maken en te participeren in het leefbaarder maken van je eigen woonomgeving.

Nationale Postcode Loterij
'Geef je Buurt een Boost’ is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. De bijdrage van de Postcode Loterij is voor Resto VanHarte onontbeerlijk om meer mensen te bereiken en hen opnieuw te verbinden met hun sociale omgeving en zo te behoeden voor sociaal isolement.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact