Expeditie Zuidoost test Resto VanHarte

350 Uitleg lowresOnlangs werd Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost getest door een speciale groep gasten: de leden van Expeditie Zuidoost. Deze groep buurtbewoners met een verstandelijke beperking test activiteiten onder begeleiding van Prisma. Prisma is gericht op stimulering van participatie van bewoners met een verstandelijke beperking in de wijk.

Expeditielid Fariëlle: “Dit is één van de gezelligste dinsdagavonden voor mij sinds tijden.” Expeditielid Ronald: “Wat ze hier vertellen over gezond eten vind ik belangrijk.” George, vrijwilliger bij Resto VanHarte, schuift aan tafel en vertelt: “Het zou toch geweldig zijn als iedereen die ’s avonds alleen thuis zit, weet dat je bij ons op een gezonde, verse en betaalbare maaltijd kunnen rekenen. En iedereen is van harte welkom!”

Het buurtrestaurant heeft een sociale component vertelt George: “Ik wil dat mensen naar huis gaan met het gevoel dat ze gewaardeerd worden. Ondanks dat ze misschien minder goed meekomen in de maatschappij.” Fariëlle is zeker van plan om terug te komen. “Ik voel me soms alleen. Hier kan ik leuke contacten opdoen.” Ronald kan zijn ogen niet afhouden van het toetje: “Het klinkt misschien bekakt, maar dit noem ik voortreffelijk.” De expeditieleden stemmen hiermee mee in; de avond bij Resto VanHarte krijgt van hen 10.

Op de foto: Ronald en Fariëlle van Prisma luisteren naar George van Resto VanHarte.
Foto: Anna Swagerman

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact