10 jaar Resto Leeuwarden

Resto Leeuwarden 2016 10 jaarTien jaar geleden opende de burgemeester van Leeuwarden, Geert Dales, het eerste Resto in Friesland. Nu, tien jaar later, kijkt initiatiefneemster en oprichtster Ina Veenstra tevreden terug op deze tien jaar. “Er is veel tot stand gekomen,” aldus Ina. “Er zijn vriendschappen gesloten en er is saamhorigheid ontstaan. Vanuit die saamhorigheid worden activiteiten bedacht die mensen met elkaar ondernemen buiten het Resto om. Daar zijn wij met ons team trots op.”

“Naast lekker eten is er rond de maaltijd van alles te doen en te beleven. Zo zit hier elke maand de ombudsman aan tafel. Hij eet mee en beantwoordt vragen van gasten die in de knel zitten met de bureaucratie. Dat is een zinvolle samenwerking.”

Vrijwilliger van het eerste uur Johan van Meerloo vertelt vol trots dat het team nu dertig vrijwilligers telt. Wat het werk zo leuk maakt? “De dankbaarheid van mensen!’’ Tijd voor een feestje dus, met als ceremoniemeester Harry Wiersma, de Leeuwarder intochtsinterklaas die het Resto in die hoedanigheid meerdere malen bezocht.

Op de foto: Harry Wiersma interviewt Ina Veenstra
Foto: Johan van Meerloo

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact