Postcode Loterij keert recordbedrag uit aan goede doelen

350 PCL 2016 rob en fredResto VanHarte28 januari 2016 - Afgelopen week ontving Resto VanHarte twee cheques van de Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala 2016. Dit jaar schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. Dat maakte de loterij bekend tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam. De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,7 miljoen trouwe deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. Meer dan 100 goede doelen hoorden op welk bedrag zij dit jaar kunnen rekenen.

Resto VanHarte kreeg, naast de jaarlijkse 500.000 euro, ook een andere aanvraag gehonoreerd: BuurtBoost, een plan om twintig buurten in Nederland een ‘boost’ te geven. We ontvingen daarvoor een cheque van 860.000 euro. In Resto VanHarte Amsterdam bedankten gasten en vrijwilligers de Postcode Loterij en deelnemers van de Postcode Loterij in dit filmpje.

Uitvoering plan ‘BuurtBoost’ gerealiseerd dankzij Postcode Loterij
Met het plan ‘geef je buurt een boost’ wil Resto VanHarte een belangrijke stap maken in het betrekken van buurtbewoners in steden waar Resto VanHarte actief is. Achttien maanden lang organiseert Resto VanHarte in twintig steden activiteiten die de buurt een gezicht geven en bewoners actief betrekken in organisatie en uitvoering. Het programma heeft een startschot met de buurtontmoeting en sluit af met een buurtboost-evenement getiteld: ‘heel de buurt kookt’. Daarmee leggen we verbinding tussen de eettafel, gezelligheid, inclusiviteit en de werkwijze en missie van Resto VanHarte.

Buurtmobilisatie
Met dit plan geven we ook een boost aan onze strategie van buurtmobilisatie, waarvan de uiteindelijke doelstelling is dat buurtbewoners steeds meer eigenaren van hun Resto worden. Dat kan alleen als zij zich als gast gewaardeerd voelen en ook aan de basis staan van de organisatie, het uitbouwen en de exploitatie van het Resto. Deze werkwijze is volgens ons hét beste recept voor een duurzame inbedding van Resto VanHarte in buurt en stad.

Dank Nationale Postcode Loterij! En ook dank aan alle deelnemers van de Postcode Loterij!
De bijdrage van de Postcode Loterij is voor VanHarte onontbeerlijk om meer mensen te bereiken en hen opnieuw te verbinden met hun sociale omgeving en zo te behoeden voor sociaal isolement.

Roy Beusker Fotografie

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact