Resto VanHarte verwelkomt Syrische vluchtelingen

NID foto Marieke Lucas AfoortWoensdag 7 oktober zet Resto VanHarte haar deuren open voor een ontmoeting tussen Amersfoorters en Syrische vluchtelingen. Het Resto nodigt twintig Syrische vluchtelingen uit om mee te eten en roept Amersfoorters op om gastvrouw of –heer te zijn en samen aan tafel te gaan. Zo kunnen Amersfoorters en Syriërs elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.
 
Diner voor twee: één voor jezelf en één voor een vluchteling
Restomanager Patricia Hugen: “Wij willen Syrische vluchtelingen verwelkomen voor de maaltijd en zorgen dat iedereen met elkaar kennismaakt. De mensen die willen helpen kunnen een diner voor twee kopen: één voor zichzelf en één voor een Syriër. Vanwege de speciale inkoop - we gaan koken uit de Wereldkeuken -  is de prijs iets hoger dan normaal: voor € 15,- koop je twee driegangendiners. Op de avond zelf kom je naast een Syrische gast te zitten. Er is een tolk aanwezig om de vluchtverhalen te delen. We hebben plek voor twintig tafelheren of –dames, dus wees er snel bij,” aldus de Restomanager. Aanmelden voor deze sympathieke actie kan via p.hugen@restovanharte.nl.
 
Nationaal Integratiediner
De avond staat ook open voor Resto VanHartegasten die geen diner voor twee willen reserveren. Zij kunnen komen eten voor het normale tarief (€7 of € 4). Het diner staat tevens in het teken van het Nationale Integratiediner. Patricia Hugen: “De doelen van het Nationaal Integratiediner liggen dicht tegen de ideeën van Resto VanHarte. Laten we vooral verschillen vieren: verschillen tussen mensen leiden tot nieuwe inzichten en ideeën.” Er zijn daarom deze avond ook dialoogbegeleiders aanwezig.
 
Op de foto een Resto VanHartevrijwilligster.
Foto Marieke Lucas

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact