Nationaal Integratiediner in de Schilderswijk

Van Aartsen Janneke PaterDonderdag 8 oktober schuift iedereen aan tafel bij Resto VanHarte en stichting Eén Land Eén Samenleving in de Haagse Schilderswijk voor het Nationaal Integratiediner. Er worden meer dan 600 gasten verwacht. Vanwege het succes in 2014 vindt het diner plaats in sportcentrum De Houtzagerij aan de Hobbemakade 93. Het diner is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito, dat meer dan 90 nationaliteiten in dienst heeft.

Mensen verbinden en verschillen vieren

Restomanager Ben Lachhab: “Het Integratiediner vond vorig jaar in De Mussen plaats. Het was toen een enorm succes. Dat willen wij er dit jaar ook weer van maken! Net als vorig jaar gaan landelijke politici, inwoners van de Schilderswijk en de rest van de stad, medewerkers van Asito en sympathisanten van de stichting één land één samenleving met elkaar aan tafel en met elkaar in gesprek. Het diner is voor mensen uit alle wijken en uit alle lagen van de bevolking aan tafel.”
 
Wijkbewoners, buurtorganisaties, de wijkagent, landelijke en lokale politici
Bijna alle Resto’s VanHarte doen mee met het Nationaal Integratiediner. Op 8 oktober komen op tientallen locaties in Nederland zo’n 16.000 mensen bij elkaar om samen te dineren en elkaar beter te leren kennen door kennis te maken met elkaars cultuur en achtergrond. In de Schilderswijk worden meer dan 600 gasten verwacht, Resto vanHarte Enschede verwacht ook een groot aantal gasten in de Grolsch Veste en bij Resto VanHarte Amersfoort worden Syrische vluchtelingen aan tafel uitgenodigd.
 
foto: Burgemeester Van Aartsen bij het Integratiediner in 2014
foto Janneke Pater

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact