Resto VanHarte brengt sociale partners samen in Zwolle

Resto VanHarte Zwolle 350Henk Kuipers, Restomanager van Resto VanHarte Zwolle, heeft hard gewerkt aan de invulling van de Week tegen Eenzaamheid, die van 24 september tot en met 3 oktober door heel het land speelt. “Zwolle is koploperstad bij deze jaarlijkse thema-week van de Coalitie Erbij”, aldus Kuipers, “Dat betekent dat wij ons inzetten om alle sociale partners in Zwolle samen te brengen om zo slimmer te kunnen samenwerken tegen de groeiende eenzaamheid.” Resto VanHarte is kernlid van Coalitie Erbij.

Nieuwe website om mensen te ontmoeten en activiteiten te delen
Henk Kuipers: “We hebben contact gezocht met welzijnsorganisaties in Zwolle en daarmee een team gevormd. Om te zorgen dat deze organisaties en de bewoners van Zwolle elkààr ook ontmoeten hebben we ingezet op Zwolle Ontmoet (www.zwolleontmoet.nl). Een enthousiaste groep vrijwilligers trekt daar de kar. Op de site kunnen organisaties zich aanmelden om hun activiteiten kenbaar te maken in de Week tegen Eenzaamheid. Die worden gepubliceerd in een agenda en dan kunnen mensen zich aanmelden. Inmiddels hebben het Leger des Heils, Travers Welzijn, Driezorg, Zwolle Doet en de gemeente Zwolle zich aangesloten. En ook het Deltion-College doet mee.

Lunch op het Assendorperplein
Als afsluiting van de Week tegen Eenzaamheid organiseren we met alle netwerkpartners een lunch op het Assendorperplein, waar iedereen welkom is. Zo vormen we met alle Zwollenaren de Langste Eettafel tegen Eenzaamheid. Op de site wordt momenteel een onderdeel gebouwd waarmee onderlinge contacten versterkt kunnen worden. Als je bijvoorbeeld geen zin hebt om alleen naar de bioscoop te gaan, dan kun je daar wellicht iemand vinden die met je meegaat. Uitwisseling van vraag en aanbod. De bedenkers van dit initiatief benadrukken dat het beslist géén dating site wordt maar meer een platform waar je iemand kan vinden met wie je wat leuks kan doen.”

foto Marieke Lucas. Henk Kuiper (r) en vrijwilliger (l)

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact