Feestelijke opening enige kinderrestaurant Nederland


kinderresto  Op 17 maart opende het KinderResto VanHarte in de Haagse wijk Laakhavens haar deuren. Wethouder Bert van Alphen van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie verrichtte om 16.00 uur de officiële opening. KinderResto VanHarte is het enige, echte kinderrestaurant in Nederland waar kinderen chique bediend worden.

Eten en activiteiten
Bij een kinderrestaurant denken de meeste mensen aan een kindvriendelijk restaurant of een restaurant waar kinderen zelf koken, maar het KinderResto VanHarte is meer dan dat. Het is het enige restaurant waar kinderen zonder hun ouders uit eten kunnen gaan. De maaltijden zijn bedoeld om kinderen van verschillende culturen met elkaar in contact te brengen en ze te vertellen over gezonde voeding. De kinderen komen veelal uit multiculturele stadswijken van Den Haag.

Restomanager Ben Lachhab: ‘Tafelmanieren en kennis maken met gerechten uit andere culturen staan hoog in het vaandel van het KinderResto. Na het eten gaan de kinderen samen schilderen, naar de bibliotheek of naar het museum. Dat zijn activiteiten die vaak nieuw zijn voor de kinderen. En interessant voor de moeders, die soms mee gaan.

Iedere woensdagmiddag
Het KinderResto is elke woensdagmiddag open en biedt plaats aan 70 kinderen. Een gezonde en verse lunchmaaltijd kost slechts één euro. Opening groots gevierd met de hele wijk De feestelijkheden op de dag van de opening beginnen om 14.00 en duren de hele middag. Er zijn optredens van een goochelaar, er is Indiase en Hollandse muziek en er zijn Turkse buikdanseressen. Er is ook een markt waar men informatie kan vinden over Wijktheater Pierrot, Kinderwerk, Volwassenenwerk, Jeugd en Gezin, de Bibliotheek en de wijkpolitie. Voor de kinderen is er een uitgebreid buitenprogramma met o.a. schminken, spelletjes en rondrijden in een limousine.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact