Doneer nu!

Resto VanHarte lanceert platform om eenzaamheid bespreekbaar te maken

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid lanceert Resto VanHarte het platform www.ikkookvanhartevoorjou.nl, in samenwerking met MAGGI. Met het platform willen we het taboe rond eenzaamheid bespreekbaar maken én de initiatieven bieden waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten. Op het platform zijn persoonlijke verhalen te vinden over het overwinnen van eenzaamheid van gasten van Resto VanHarte én leden van ontmoetingsplatform Go mingle, een overzicht van onze activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid en tips en inspiratie hoe mensen zelf de maaltijd kunnen inzetten voor verbinding en contact.  

Week tegen Eenzaamheid websiteVan 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen de Eenzaamheid. In heel Nederland vragen organisaties tijdens deze week aandacht voor het thema en worden er activiteiten georganiseerd om eenzaamheid tegen te gaan. Zo ook bij Resto VanHarte. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren we in heel Nederland activiteiten voor jong en oud om eenzaamheid tegen te gaan. Mensen van alle leeftijden zijn hier welkom om gezellig aan te schuiven en mee te doen.

Eenzaamheid: een taboe

Sinds onze oprichting in 2004 zetten we ons in om eenzaamheid te bestrijden én op de kaart te zetten. Dat is meer dan gelukt. Eenzaamheid staat inmiddels hoog op de politieke agenda en er zijn in de afgelopen jaren talloze initiatieven ontstaan om eenzaamheid tegen te gaan. Het taboe op eenzaamheid blijft echter onverminderd groot, vooral onder jongeren. (Bijna) niemand die zich eenzaam voelt komt hiervoor uit, terwijl het (h)erkennen van eenzaamheid de eerste stap is om er iets tegen te doen.

Gelukkig zijn er gasten van Resto VanHarte die willen vertellen hoe ze eenzaamheid hebben overwonnen of voorkomen, zoals Maartje, Nick, Annelies en Johan. De verhalen van Maartje, Annelies en Johan zijn, samen met een overzicht van de activiteiten van Resto VanHarte, te vinden op platform www.ikkookvanhartevoorjou.nl.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact