Doneer nu!

Lekker gezond tijdens eerste online kinderkookworkshop

20200620 kinderkookworkshop EnschedeOp woensdag 10 juni namen 20 kinderen  van de Stichting Onderwijsbegeleiding uit Enschede deel aan de eerste online kinderkookworkshop van Resto VanHarte. Via zoom leerden de kinderen van de echte chef kok van Resto VanHarte in twintig minuten zelf een lekkere en gezonde muffin bereiden. Voorafgaand aan de workshop ontvingen ze hiervoor een pakket met alle ingrediënten, het recept en het Resto VanHarte kinderkookboek. Daarmee konden ze goed voorbereid aan de slag. Met als resultaat, heerlijk geurende thuiskeukens en trotse koks.

KinderResto in Enschede
Het is niet de eerste keer dat kinderen leren koken bij Resto VanHarte. Bij Resto VanHarte in Enschede namen al veel kinderen deel aan het KinderResto-programma. Hier leren kinderen uit de buurt in tien middagen gezond en lekker te koken onder leiding van een echte chef-kok. Daarnaast leren ze over het belang van gezonde voeding, een gezonde levensstijl en samenwerken. In aanvulling op het KinderResto-programma biedt Resto VanHarte nu ook kinderkookworkshops van één of twee dagdelen aan scholen en andere onderwijsinstellingen in de buurt.

Plezier in gezond en lekker eten
Jan Sijbom, manager bij Resto VanHarte: “Koken is ontzettend populair onder jongeren. Ik vind het heel leuk dat de kinderen van Stichting Onderwijsbegeleiding deelnemen aan onze eerste online kinderkookworkshop. Aan de kookworkshop zit ook nog een programma voor de ouders vast over wat onderwijsbegeleiding voor de kinderen inhoudt. Hier nemen normaalgesproken zo’n tachtig ouders deel aan en die kunnen vanwege het coronavirus nu niet bij elkaar komen. Daarom is nu zowel de kookworkshop als het programma voor de ouders online. We zijn erg benieuwd naar hoe de kinderen de kookworkshop via zoom ervaren. Voor ons gaat het erom dat ze plezier krijgen in gezond en lekker leren koken. En dat kunnen we wat ons betreft ook heel goed online overbrengen.”

Meer weten?
Meer weten over KinderResto of de activiteiten in Enschede? Neem contact op met Jan Sijbom via j.sijbom@restovanharte.nl.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact