Doneer nu!

Jong & oud verbindt in Resto VanHarte Rotterdam Vreewijk

Rdam VreewijkIn Rotterdam Vreewijk is er vorig jaar een mooie samenwerking ontstaan tussen Resto VanHarte Rotterdam en Startcollege Zadkine Frankendaal. Leerlingen van deze mbo-school verzorgen in samenwerking met de medewerkers van Resto VanHarte Rotterdam nu een keer per maand voor de bewoners van Vreewijk een driegangenmaaltijd. Omdat de avonden een succes waren, wordt deze samenwerking, met steun van Opzoomer Mee en Platform Vreewijk, in 2020 voortgezet.

Betekenisvol en leerzaam

Bij Resto VanHarte zijn ze erg trots op de samenwerking. Mack Labbaci, Restomanager: “Voor buurtbewoners is het bezoek aan de Resto-avonden heel betekenisvol. Naast vaste bezoekers uit Vreewijk ontvangen we ook nieuwe mensen uit de wijk. De avonden worden erg goed bezocht en de capaciteit is zelfs verhoogd naar 60 gasten.” Niet alleen de gasten, maar ook de leerlingen profiteren van deze samenwerking. Labbaci: “Leerlingen van het Zadkine leren allerlei vaardigheden en hun inzet tijdens de Resto-avonden geeft een extra dimensie aan hun leerproces.” Jong en oud leert elkaar bovendien beter kennen én begrijpen. “Er vindt tussen de leerlingen en de buurtbewoners echt ontmoeting plaats en hierdoor waarderen ze elkaar meer”, aldus de Restomanager.

Betaalbare en verse maaltijden

Anja Wessel-Richter, buurtbewoner en vrijwilliger bij Resto VanHarte, heeft zelf de aanvraag gedaan om dit project mogelijk te maken. Samen met nog twee andere vrijwilligers verzorgt zij de Resto-avonden in Vreewijk: “Het project is gewoon veel te leuk! Je ziet echt dat de gasten ervan genieten. Ook de leerlingen zijn altijd erg enthousiast en koken erg lekker. Het is dus ontzettend fijn dat we in 2020 door kunnen gaan!”
Als vrijwilliger ziet zij dat de Resto-avonden belangrijk zijn voor de wijk: “Er zijn veel mensen die alleen wonen. Voor hen is het niet vanzelfsprekend dat zij ’s avonds voor zichzelf koken. Niet iedereen durft alleen naar een restaurant te gaan en kan dit betalen. Bij Resto VanHarte krijgen mensen een gezonde maaltijd voor een lage prijs en ontmoeten zij tegelijkertijd andere buurtbewoners. De maaltijden zijn betaalbaar en worden altijd vers gemaakt.”

De maaltijden vinden plaats in Startcollege Zadkine Frankendaal, iedere tweede maandag van de maand. Wilt u ook een keertje komen eten? Reserveer via https://reserveren.restovanharte.nl of bel naar 0900 900 3030 (ma t/m vrij van 9.00-12.30 uur).

Resto VanHarte Vreewijk is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Neem dan contact op met Mack Labbaci (06-15657626) om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact