Doneer nu!

Integratiediner bij Resto VanHarte Enschede

Enschede NIDAfgelopen donderdag 5 december organiseerden Resto VanHarte en Vluchtelingenwerk Enschede een integratiediner voor honderd gasten van verschillende achtergronden in Speeltuin Stadsveld.

Het werd een leuke avond, waarbij er werd begonnen met Hollandse speculaas en koffie en het diner ging verder met Syrische gerechten. Tijdens de avond was er ook live Syrische muziek. Resto VanHarte verwelkomde voor de gelegenheid twee Syrische koks die samen met het team van Resto VanHarte een heerlijk driegangendiner bereidden. Het was Sinterklaasavond, dus er waren ook cadeaus voor de gasten.

Jan Sijbom, Restomanager in Enschede, vond het een zeer geslaagde avond: "De avond verliep erg gezellig. Omdat we de tafelschikking zo hadden gemaakt dat er aan iedere tafel vluchtelingen en vaste gasten van Resto VanHarte zaten, ontstonden er leuke en waardevolle gesprekken."
Ook de samenwerking met Vluchtelingenwerk Enschede was goed bevallen: "Ontzettend fijn om dit samen met Vluchtelingenwerk Enschede te organiseren. Er zijn zelfs alweer plannen voor een nieuw evenement samen!"

Doel van het diner was mensen uit diverse culturen en met verschillende etnische achtergronden bij elkaar te brengen. Waar ontmoetingen zijn, ontstaat immers begrip. 

De Twentsche Courant Tubantia maakte een leuk filmpje over deze avond. Bekijk dit hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact