Geslaagde brood-, soep- en papworkshop in Resto VanHarte Den Bosch

Deelnemers workshopIn Resto VanHarte Den Bosch Boschveld heeft op 17 juli een brood-, soep- en papworkshop plaatsgevonden. Deze werd georganiseerd door Stichting Actieve Senioren (SAS). Twaalf 55+’ers hadden zich aangemeld om onder leiding van chefkok Rick Hagenaars en broodbakster Renee hun vaardigheden in de keuken te verbeteren.

Focaccia maken

De middag begon met een kopje koffie, waarna de groep in drieën werd gesplitst. Ieder groepje maakte wat anders: soep, een fruitsmoothie (ofwel: de pap) of brood. De soep werd een goedgevulde minestronesoep en de fruitsmoothie was heerlijk en zat natuurlijk boordevol vitaminen.
De ‘broodgroep’ hield zich bezig met het maken van focaccia, een Italiaans platbrood. Dit was nog best een werkje, want alles werd gekneed met de hand. Dit resulteerde in drie heerlijke focaccia’s, met olijven en verse rozemarijn uit de moestuin. Zelf brood maken betekent vooral wachten, dus er was ook genoeg tijd om te ontspannen met een kopje koffie of een kijkje te nemen bij de andere groepjes.

Spannend en leuk

Renee, die het broodbakken begeleidde: “Het was echt ontzettend leuk om te doen en ik doe het graag weer. Van te voren vond ik het wel even spannend, want ik had nog nooit eerder zoiets gedaan, maar de gasten waren erg gemotiveerd en enthousiast. Ik heb gewoon gedaan alsof het anderhalf jaar geleden was en ik nog niks van broodbakken afwist, dus dat alles stap voor stap uitgelegd moest worden. En dat ging goed!”

Als klap op de vuurpijl hielpen de aanwezigen nog bij het voorbereiden voor de rest van de avond, want om 18.00 uur begon gewoon weer een reguliere Resto-avond. Samen met de andere gasten, genoten de deelnemers van de workshop van een heerlijke driegangenmaaltijd, voor een deel gemaakt door henzelf, want het voorgerecht was de eerder genoemde minestronesoep.

Hoge waarderingen

Renee en Rick vonden de middag een groot succes, en ook de deelnemers vanuit SAS hebben genoten. Zij vulden achteraf namelijk een vragenlijst in en als gemiddeld cijfer kwam hier een 9 uit! De deelnemers gaven verder aan dat ze het erg leuk vonden om nieuwe mensen te ontmoeten en dat ze het goed vonden om meer over Resto VanHarte te horen. Dat laatste werd later bevestigd, want een aantal van hen zijn daarna komen eten bij Resto VanHarte Den Bosch. Voor herhaling vatbaar dus, vanuit Renee en Rick en ook zeker vanuit de deelnemers!

Soep makenBrood maken
Foto's: Frans vd Boogaard

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact