Week tegen de voedselverspilling in Tilburg

Smoothies makenVan 3 t/m 8 juni heeft Resto VanHarte Tilburg aandacht gegeven aan de Week tegen de Voedselverspilling. Dit deden zij samen met Jan Vugts van Bureau Verantwoord. Bureau Verantwoord organiseert activiteiten voor eerlijke handel en duurzamer voedsel.

Smoothies maken


Op elke locatie en elke avond van de week deelden de Resto’s informatie over voedselverspilling in de vorm van een algemene flyer met daarnaast een flyer met recepten. Om de gasten direct te laten ervaren wat ze zelf kunnen bijdragen om voedselverspilling tegen te gaan, hebben de vrijwilligers in de zaal smoothies gemaakt. Hierdoor was goed zichtbaar dat je met oud fruit of gekookte of overgebleven verse groentes veel lekkers kunt maken. De gasten wilden graag proeven en waren erg enthousiast.
Manita Rovers (Restomanager Tilburg): “Het was erg leuk. Voor veel gasten was het ook echt een eyeopener. Hopelijk nemen ze de adviezen ter harte.”

Ook in de keuken werd gekookt met de overgebleven groenten en het fruit dat bij de telers en boeren in de regio werd opgehaald. Hiervoor droeg Jan Vugts zorg.

Tegen voedselverspilling


Naast deze week is Resto VanHarte Tilburg structureel bezig om voedselverspilling te voorkomen. Bij samenwerkingspartners halen zij verse producten op, die die dag nog verwerkt worden of, indien mogelijk, worden bewaard in de vriezer. Jan Vugts: “Goed om te zien dat Resto hier al aandacht voor heeft. Groente & Fruit Gewoon Vers gaat ook graag door met het wekelijks leveren van overschot aan Resto-013. Dit gaan we zeker voor de toekomst afspreken!”

Team Tilburg

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact