Resto VanHarte ontvangt bijdrage Postcode Loterij

Goedgeldgala2019Maandag 4 maart 2019 ontving Resto VanHarte de cheque van de Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala 2019. Dankzij de loterijdeelnemers ontvangen 117 goededoelenorganisaties die werken aan een betere wereld een financiële bijdrage. Van ieder lot gaat de helft naar het goede doel.

Jaarlijkse bijdrage Resto VanHarte
Resto VanHarte is enorm blij met de jaarlijkse bijdrage. Zo kunnen wij onze doelstelling realiseren, namelijk een samenleving zonder eenzaamheid en sociaal isolement, waarin iedereen meedoet, ongeacht leeftijd, afkomst of geloof. Wij streven ernaar dat Resto VanHarte op veel meer plekken in Nederland van grote betekenis kan zijn. 

Om dat te kunnen realiseren worden buurtbewoners steeds meer eigenaren van hun Resto  en ondersteunen wij buurtinitatieven om hun eigen sociaal restaurant te beginnen. Gezamenlijk creeeren wij ontmoetingsplekken waar gasten zich thuis voelen en initiatiefnemers en vrijwilligers aan de basis staan van de organisatie, het uitbouwen en de exploitatie van het Resto. Deze werkwijze is volgens ons hét beste recept voor een duurzame inbedding van Resto VanHarte in buurt en stad. De bijdrage van de Postcode Loterij is voor Resto VanHarte onontbeerlijk om meer mensen te bereiken en hen opnieuw te verbinden met hun sociale omgeving.

Recordschenking van ruim 370 miljoen voor mens en natuur
De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Dank aan alle deelnemers van de Postcode Loterij!

Foto: vlnr: Vrouke Boenk (Raad van Toezicht Resto VanHarte), Gaston Starreveld (ambassadeur Postcode Loterij), Ed van Cortenberghe (directeur bestuurder Resto VanHarte)
Roy Beusker Fotografie
 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact