Jongeren en Resto VanHarte?: een update

jongerenOp volle kracht worden de voorbereidingen getroffen om in 2019 van start te gaan met een ambitieus jongerenproject in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Met dit project biedt Resto VanHarte aan jongeren van 18 tot en met 27 jaar in vier steden een traineeship sociaal ondernemerschap. De uitwerking van plan naar praktijk krijgt steeds meer vorm. Eind januari 2019 start de wervingscampagne voor ondernemende jongeren die een mooie plek in hun stad willen creëren.

Jongeren bepalen hoe en wat
Vanaf het voorjaar van 2019 stropen per stad 15 jongeren de mouwen op! Zij gaan aan de slag met het opzetten van een nieuwe ontmoetingsplek door en voor jongeren. Hiervoor zullen zij gebruik maken van een fysieke ruimte die geheel naar de smaak van de doelgroep een eigen ‘look and feel’ krijgt. Uiteraard is ook hier aandacht voor het hoofdingrediënt van Resto VanHarte: de gezamenlijke maaltijd. Het wordt een plek waar jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking zich welkom voelen, kortom  een aanwinst voor de stad en alle jongeren in de stad. 

Tijdens het traineeship worden de jongeren onderwezen op alle vlakken van sociaal ondernemerschap en in hun persoonlijke ontwikkeling gericht op sociaal ondernemerschap. Parallel aan het opzetten van de nieuwe ontmoetingsplek gaan jongeren aan de slag met het uitwerken van hun eigen bedrijfsplan, waarmee zij na het traineeship de arbeidsmarkt op kunnen.

Restomanagers als teamcoach
De koppeling tussen de kennis die de jongeren krijgen aangereikt en de praktijk van het opzetten van een ontmoetingsplek a la Resto VanHarte wordt door niemand minder dan onze eigen Restomanagers gewaarborgd. Wij zijn trots op de expertise die wij als Resto VanHarte in huis hebben en zijn blij dat de Restomanagers hun kennis van en ervaring met sociaal ondernemen willen delen met de volgende generatie in de rol van teamcoach.

Steden
Het project biedt jongeren uit Rotterdam, Groningen, Zwolle en Enschede een fantastische kans. We hebben bij de selectie van deze steden gelet op de hoeveelheid bestaande initiatieven voor jongeren, de ligging van de steden en de aanwas van jongeren. Ook is het belangrijk dat Resto VanHarte actief is in de betreffende stad om zodoende direct goed ingebed te zijn in het lokale netwerk.

Wervingscampagne
Ben jij of ken jij die gemotiveerde mouwopstroper? Dan prijzen wij jou gelukkig! Eind januari 2019 is de wervingscampagne ‘live and kicking’. Jongeren tussen 18 en 27 jaar  uit bovengenoemde steden kunnen zich vanaf dan aanmelden!
Het jongernproject van Resto VanHarte is een initiatief in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd bij ZonMW. Voor meer informatie over de maatschappelijke diensttijd en gerelateerde initiatieven, zie: https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resultaten/jeugd/programmas/programma-detail/actieprogramma-maatschappelijke-diensttijd/

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact