Nationaal Integratiediners bij Resto VanHarte succesvol

vluchtelingenwerk nederland integratiediner rotterdam 19 30303341567 oAfgelopen week was het de week van het Nationaal Integratiediner bij Resto VanHarte. Tijdens de diners koken en eten mensen van uiteenlopende achtergronden met elkaar. Alle Resto’s deden mee.

Zo ontmoetten meer dan 200 mensen met verschillende achtergronden elkaar in de voormalige koepelgevangenis in Haarlem. Resto VanHarte Haarlem, Een land Een samenleving en VluchtelingenWerk Nederland maakten samen een groot succes van de avond met muziek, dans en multiculturele gerechten. In Alkmaar trad de band ‘Soul & Sense’ op met liedjes uit verschillende landen en in Almere zorgde de samenwerking met Een Land Een Samenleving en Inspiratie Inc. voor koks uit verschillende culturen, een Syrische band met show en een storyteller uit Zuid-Soedan.

Bijzondere gasten
In Den Haag namen fractievoorzitter Klaas Dijkhof en vertegenwoordigers van andere politieke partijen deel aan het integratiediner in Den Haag. In Utrecht ging tv-presentator en Resto VanHarte ambassadeur Joris Linssen in gesprek met vluchtelingen en andere buurtbewoners. Ook waren er optredens van Syrische muzikanten en er werd gezongen en gedanst. Joris zei hierover het volgende: “Integreren is toch eigenlijk gewoon gezelligheid. En het is hier hartstikke gezellig”

Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact