Volop activiteiten in de Resto's

VluchtelingendinersDeze weken sluiten veel Resto’s het seizoen af met feestelijke buurtbarbecues. In Haarlem werd zelfs een groot Social Food Festival georganiseerd. En terwijl in Haarlem het Food Festival losbarstte, startte in Resto VanHarte Alkmaar een Meet & Eat Festival in samenwerking met andere buurtrestaurants. Ook hier met -naast lekkere hapjes- workshops zoals line-dancing. Op 16 september volgt een Food Festival in Amsterdam en op 22 september bij Resto VanHarte Enschede.

Enkele Resto's organiseerden rond de Internationale Dag van de Vluchteling ontmoetingsdiners voor vluchtelingen en buurtgenoten. Dit in samenwerking met onder andere VluchtelingenWerk. “Met een groot en divers gezelschap hebben we enorm gezongen, gedanst en genoten van elkaar en de avond”, aldus de Restomanager van Utrecht. 

Ook de Prokkelweek was een groot succes. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Resto VanHarte organiseerde ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking in bijna alle Resto's en won daarmee de Zilveren Prokkel. Er zijn nieuwe samenwerkingen opgestart en er wordt gekeken naar een vervolg.

Na de zomer zijn er weer volop activiteiten in de Resto’s. In de laatste week van september start de Week tegen Eenzaamheid. In oktober vieren we de Nationale Integratiediners in samenwerking  met VluchtelingenWerk. Duizenden mensen met verschillende achtergronden koken op honderden locaties gerechten met elkaar en voor elkaar. En in november kunnen we weer Mantelzorgdiners verwachten, waarbij Resto VanHarte mantelzorgers in het zonnetje zet.

Sommige Resto gaan tijdelijk op zomerreces, maar veel Resto’s blijven open tijdens de zomervakantie. Wil je weten welke dat zijn? En wil je op de hoogte blijven van leuke evenementen die Resto VanHarte rond de maaltijden organiseert? Kijk dan in de agenda.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact