Food Festivals voor iedereen

foodfestival HaarlemOnder de noemer ‘Heel Haarlem Kookt!’ organiseerde Resto VanHarte een Social Food Festival in het Haarlemse Parkwijk. Twaalf sociale eet-initiatieven kookten samen voor de buurt. Zo kon er lekker worden gegeten en gedanst, terwijl artiesten optraden op het podium. De toegang was gratis en de hapjes waren laag in prijs. Er waren ruim vijfhonderd bezoekers. Met de wijkdiners wil Resto VanHarte de cohesie in de buurt vergroten. “Door elkaar te leren kennen en daardoor een leefbare buurt te creëren’’, legt de Restomanager van Haarlem Eric Apon uit. “Heel Haarlem kookt van de gezelligheid!”, aldus een gast. Klik hier voor een leuk filmpje. 

Terwijl in Haarlem het Food Festival losbarstte, startte in Resto VanHarte Alkmaar een Meet & Eat Festival in samenwerking met andere buurtrestaurants. Ook hier met workshops als line-dancing. Op 16 september volgt een Food Festival in Amsterdam en op 22 september bij Resto VanHarte Enschede.

Food Festivals voor iedereen
"Geen commercie te vinden bij Social Food Festival", kopte weekblad de Haarlemmer over 'Heel Haarlem Kookt!'. En "Culinaire wereldgerechten voor alleen kleine prijsjes." Want tegenwoordig worden overal in Nederland foodfestivals georganiseerd, met hippe caravans en nostalgische brandweerauto's. Maar die worden door de prijzen van toegang en hapjes vooral bezocht door mensen met een goed inkomen. Resto VanHarte organiseert ‘sociale’ Food Festivals met gratis toegang en lage prijzen. Want Resto VanHarte kent de buurten en daarmee ook de andere sociale eetinitiatieven. De koks en vrijwilligers van die initiatieven brengen we samen voor een presentatie van hun kunnen op een mooie festival-locatie.

Social food 2 Social Food 3

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact