Resto VanHarte genomineerd voor Gouden Prokkel

alk14Van maandag 4 t/m zaterdag 9 juni is het voor de elfde keer nationale Prokkelweek. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Ook Resto VanHarte organiseert in deze week mooie ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking en is daarom genomineerd voor de Gouden Prokkel in de categorie 'Prokkelen in de samenleving'. Vrijdag 29 juni reikt minister Hugo de Jonge de prijzen uit. 

Nationale impact met Resto VanHarte
De Gouden Prokkelprijzen zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe de Prokkelweek kan bijdragen aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. “Bij Resto VanHarte zie je hoe de organisatie de Prokkelweek inbedt op alle locaties”, zegt Marion Geling, initiatiefneemster van de Prokkelweek: “Zij zetten hun Resto-deuren voor de buurt open om mensen met en zonder beperking te ontmoeten. Die kennismakingen leiden vaak tot Prokkelstages die dan weer kunnen leiden naar andere vormen van samenwerking.”

Kom mee-prokkelen
Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het bij Prokkelen én bij Resto VanHarte om draait. Bijna alle Restoteams doen mee met Prokkelweek. Zo is er in Amsterdam een sportieve fotobingo. In Alkmaar, Zwolle en Groningen zijn er prokkelstages, in Dordrecht verzorgt Moesika, een orkest met mensen met een verstandelijke beperking, een optreden. En in Ede koken en eten cliënten van Humanitas DMH en van Careander mee en bedenken zij met elkaar een kennismakingsspel. Wilt u een Prokkel-avond meemaken? Kijk dan hier en reserveer! VanHarte welkom!

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact