400 Buurtgenoten in Den Haag schuiven aan voor kerstdiner

Kinderen Kerst 2007 002Kerst is een tijd van lekker eten en drinken. Maar ook van samenzijn, verbondenheid en sfeer. Samen Kerst vieren is voor lang niet iedereen een gegeven, terwijl buurtgenoten wel iets voor elkaar kunnen betekenen. Daarom organiseren Albert Heijn, Lichtspoor – een initiatief van de gemeente Den Haag -, de Haagse Community tegen Eenzaamheid en Resto VanHarte op eerste en tweede kerstdag een kerstdiner voor maar liefst vierhonderd mensen uit de stad die samen willen zijn.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt op het Plein - naast de Tweede Kamer - een paviljoen neergezet. Stadsgenoten kunnen daar gezamenlijk genieten van een 5-gangen diner*,  bereid door Resto VanHarte.  Tientallen Albert Heijn-medewerkers staan op eerste en tweede kerstdag als vrijwilliger klaar om samen met de vrijwilligers van Resto VanHarte iedereen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Samenwerken in strijd tegen eenzaamheid
Supermarktmanagers Rachid el Menhali en Johan Roodenrijs vertellen; “We vinden het fantastisch dat we dit samen met Resto VanHarte en de gemeente Den Haag kunnen realiseren en zo honderden stadsgenoten samenbrengen om met elkaar Kerst te vieren.”

Lichtspoor
De gemeente Den Haag besteedt veel aandacht aan de onderwerpen eenzaamheid en verbinding. Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens: “In de laatste maand van het jaar organiseert Lichtspoor activiteiten waarbij je andere stadsgenoten kunt ontmoeten. Voor een goed gesprek, of gewoon om samen iets leuks te doen. Daarom zijn we blij met initiatieven zoals deze. Als gemeente dragen we hier graag aan bij”. Karsten Klein komt zelf op tweede kerstdag een handje helpen bij het diner in het paviljoen.

*De kerstdiners vinden plaats op maandag 25 en dinsdag 26 december van 17.30 tot 20.30 uur. Het 5-gangendiner is kosteloos en bestaat uit de volgende gerechten:
• Hollands garnalen-zalmcocktail met citroenmayonaise
• Bouillon met bospaddenstoelen
• Gevulde lamsbout met groenten en aardappelgratin
• Casata-ijs met warme kersen en slagroom
• Koffie/thee met bonbon

Kerst bij Resto VanHarte
In alle Resto’s van VanHarte vieren gasten, vrijwilligers en andere bezoekers de komende weken multiculti kerstfeesten, compleet met mooi gedekte tafels, bomen, verhalen, muziekoptredens en diner dansants. Ook zijn er feestelijke kerstdiners speciaal voor kinderen, bijvoorbeeld in de Haagse Schilderswijk. De kerstdiners beginnen al op 13 december in Utrecht en op 25 en 26 december zijn er kerstdiners in Alkmaar, Amsterdam en Den Haag. Dus van 13 tot en met 26 december bent u welkom op één van onze 35 locaties. Wel graag van tevoren reserveren bij het Resto van uw voorkeur

Reserveren? Ga naar https://reserveren.restovanharte.nl/agenda.html

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact