Zorgeloos genieten van het mantelzorgdiner

Mantelzorgdiner Zuidoost 20171611Omdat november in het teken staat van de Dag van de Mantelzorger organiseert Resto VanHarte  door heel Nederland mantelzorgdiners. Mantelzorgers kunnen dan gratis aanschuiven in de Resto’s. Zo komen mensen die zorgen voor een ander ook in contact met andere mantelzorgers.

Ontmoeten van buurtgenoten en andere mantelzorgers
In Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost, een nieuwe Resto-locatie in cultureel centrum De Gouden Leeuw, was het een drukbezette avond. Ongeveer 100 gasten waaronder buurtbewoners en mantelzorgers namen deel aan het diner. De gasten kwamen alleen of met degene voor wie zij zorgen.

Avondje uit en kennis maken
“Het is soms zwaar om voor iemand te zorgen, je voelt je vaak eenzaam omdat je gebonden bent en een grote verantwoordelijkheid hebt. Ik vind het heel leuk om hier te zorgeloos te eten en andere mantelzorgers te ontmoeten,” Aldus Ellen die samen met haar vriendin Martine naar het mantelzorgdiner kwam. Ellen heeft jaren voor haar dementerende moeder gezorgd en zorgt nu voor haar vriend met een zware hersenschudding.

Paul, die uit Amsterdam-west naar Zuidoost is gekomen vertelt: “Een vriendin attendeerde mij op het mantelzorgdiner en het leek mij heel gezellig. Ik sta altijd klaar voor mijn buurvrouw van 93. Ik vind het onverantwoord dat zij voor zichzelf kookt, straks laat zij het gas aanstaan. Daarom eet zij nu minimaal vier keer per week bij mij. Ik vind het vanavond zo fijn, we kunnen onze verhalen delen en ik heb mooie gesprekken gehad met mijn tafelgenoten, die ook allemaal voor iemand zorgen. Ik kom zeker nog een keer bij Resto VanHarte eten, ook in mijn eigen buurt.”

Mantelzorgdiners in het hele land
In Nederland zorgen ongeveer twee miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander. Een op de zeven van deze mantelzorgers is overbelast. Met de mantelzorgdiners wil Resto VanHarte deze mensen steun bieden met een avondje uit en organiseerde daarom mantelzorgdiners in Amsterdam, Alkmaar, Almere, Arnhem, Dordrecht, Den Bosch, Den Haag, Ede, Enschede, Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo en Zwolle. De mantelzorgdiners zijn mogelijk gemaakt door steun van het VSBfonds.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact