Resto VanHarte maakt succes van eerste sociale foodfestival in Amsterdam

RvH Amsterdam 0747 5Gisteren organiseerde Resto VanHarte het eerste sociale foodfestival in Amsterdam onder de noemer ‘Heel Mokum Kookt!: hét foodfestival voor alle Amsterdammers’. Locatie was het Erasmuspark in Amsterdam-West. Het festival, onderdeel van het project “Geef je buurt een boost” was een groot succes: er waren bijna 3000 bezoekers. De entree was gratis en de gerechten relatief laag geprijsd, op die manier was het voor iedereen betaalbaar. Het publiek was dan ook heel divers. Jong en oud, uit alle lagen van de bevolking ontmoetten elkaar en genoten samen van heerlijke gerechten, leuke workshops en spetterende optredens.

Het aanbod van Heel Mokum Kookt! was gevarieerd: van tajine met couscous van Mevrouw Cous tot linzensoep en gehaktbrood van eetcafé MES in de Bestevaer en veganistische gerechtjes op de barbecue van De Kaskantine. Resto van Harte Nieuw West stond met heerlijke pittige kip en een theebuffet, de locatie in Noord met Paella. Het Tiener Resto uit de Valk bakte heerlijke hamburgers voor het hongerige publiek. In totaal kookten vijftien Amsterdams sociale eetinitiatieven samen voor de buurt. Enige voorwaarde voor deelname was dat de initiatieven in Amsterdam gevestigd waren en geen winstoogmerk hadden.

Er was veel te zien en te beleven. Artiesten als afro-fusion band Makali Sounds, rock coverband The Dirty Secrets, jazzcombo Crabfeathers en electro-acoustic dance band de Bunga Bunga Experience verzorgden swingende optredens. Deze varieerden van guilty pleasures in een rockjasje, tot funky latin en Afrikaanse salsa. Liefhebbers van theater konden genieten van het ‘Verhalenvangersspel’ van het Zidtheater, musical storytelling en Arabische geluiden. Voor de kinderen was er een springkussen en waren er leuke workshops en creatieve activiteiten. Zo konden de kleintjes portretschilderen bij de dames van Artwise en zich laten schminken. Bij het Suikertantescafe werden cupcakes versierd en bij Kunstsmaak konden kinderen hun eigen cocktail maken.  

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact