Resto VanHarte Zeeland

Vanwege het coronavirus moesten we in het voorjaar de deuren van onze Resto's in Zeeland sluiten. Tijdens de lock down periode die hierop volgde belden we met honderden gasten. We vroegen hen hoe het met hen ging, wat hen bezighield en waar ze behoefte aan hadden.

De uitkomsten van de belactie vormden het vertrekpunt van onze lokale initiatieven. Zo brachten wij hen waar nodig in contact met andere organisaties als de Luisterlijn, Heel Middelburg etcetera. Ook merkten we dat er veel behoefte was aan persoonlijk contact. Daarom brachten we vaste gasten van Resto VanHarte onderling met elkaar in contact. Zo konden ze elkaar bellen wanneer ze daar behoefte aan hadden.

Weer open met steun van MAEX

Met financiële steun van MAEX Zeeland konden we in juli onze vrijwilligers voorbereiden op de heropening van onze Resto’s waarbij we in augustus onze gasten weer konden verwelkomen op één van onze locaties.

In december deed Resto VanHarte Middelburg mee met het Grootste Online Kerstdiner van Nederland waarbij buurtbewoners een driegangenkerstdiner konden afhalen en meedoen met een speciaal online kerstprogramma dat de KRO NCRV samen met Resto VanHarte organiseerde. Zo konden we onze gasten ook tijdens de tweede lock down blijven voorzien van een lekkere, gezonde maaltijd én een praatje. We hopen hen snel weer te mogen ontvangen tijdens een gezellige resto-avond.

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden van onze acties in Middelburg tijdens de coronacrisis. Voor een compleet overzicht kunt u het lokale jaarverslag van Resto VanHarte Middelburg opvragen bij Marieke Kroon via m.kroon@restovanharte.nl.