Ontmoet je buren!

In 2016 startte sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte het project Geef je Buurt een Boost. Het project bestond uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolde in twintig steden in Nederland. Activiteiten varieerden van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Doel was om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven. Geef je Buurt een Boost werd mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Doe mee!

In de zomer van 2016 vonden er in heel Nederland buurtbbq’s plaats. Buurtbewoners kwamen bij elkaar om samen te eten en elkaar te leren kennen. In de herfst organiseerde Resto VanHarte onder de noemer Ongekend Talent de tweede BuurtBoost activiteit. Lokaal talent schitterde op het open podium. De laatste BuurtBoost activiteit van 2016 was de Cook off. Deze kookwedstrijd liet zien dat de vrijwilligers zich onder begeleiding van de VanHarte professionals ontwikkelen tot ware top-chefs.

Begin 2017 organiseerde Resto VanHarte Resto-avonden rondom de thema’s Leren in de Buurt en Werken in de Buurt. Ook werd er geklust; in het kader van NLdoet knapte Resto VanHarte samen met buurtbewoners de buurt op. Afgelopen zomer stond het thema Heel de Buurt Kookt centraal. In heel Nederland vonden er buurtbarbecues plaats waar buren en lokale buurtinitiatieven zelf de maaltijd verzorgden. In Alkmaar, Haarlem, Enschede, Amsterdam en Zwolle werden sociale foodfestivals georganiseerd. De laatste activiteit was de Avond van De Nostalgie met als doel buurtbewoners, vooral ouderen, kennis te laten maken met Resto VanHarte. Hiermee sloot Resto VanHarte ook aan bij andere Komerbij acties in Nederland in de maand september.