Ontmoet je buren!

In 2016 startte Resto VanHarte het project Geef je Buurt een Boost. Het project bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. Activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Doel is om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven.

Doe mee!

Afgelopen zomer vonden er in heel Nederland buurtbbq’s plaats. Buurtbewoners kwamen bij elkaar om samen te eten en elkaar te leren kennen. In de herfst organiseerde Resto VanHarte onder de noemer Ongekend Talent de tweede BuurtBoost activiteit. Lokaal talent schitterde op het open podium. De laatste BuurtBoost activiteit van 2016 was de Cook off. Deze kookwedstrijd liet zien dat de vrijwilligers zich onder begeleiding van de VanHarte professionals ontwikkelen tot ware top-chefs.

Begin 2016 organiseerde Resto VanHarte Resto-avonden rondom de thema’s Leren in de Buurt en Werken in de Buurt. Ook werd er geklust; in het kader van NLdoet knapte Resto VanHarte samen met buurtbewoners de buurt op. Een extra bijzondere BuurtBoost activiteit is Heel de Buurt Kookt! Resto VanHarte mobiliseert sociale eetinitiatieven om samen te koken voor de buurt. Zo organiseert Alkmaar op 9 juli het eerste sociale foodfestival van Nederland onder de noemer Heel Alkmaar Kookt!: hét foodfestival voor iedereen.